Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El tradicional bany ‘l’Anada a l’Antiga Reus-Salou-Reus 2010’ arriba a la seva vint -i-vuitena edició

Aquesta activitat lúdica de recreació història tindrà lloc els dies 10 i 11 de juliol la platja de Ponent de Salou

dimecres 07 juliol 2010

La tradicional ’Anada a l’Antiga’ tindrà lloc els propers dies 10 i 11 de juliol a la Platja de Ponent de Salou. Enguany tindran lloc nombrosos actes a més dels banys com música, partits de futbol o àpats i begudes tradicionals.

En concret, els actes que es celebren aquest any són: el dissabte dia 10 de juliol a les 21:00, el sopar d’època en el que els participants aniran vestits com en els anys vint, del segle passat; també hi haurà un  ball amenitzat per un conjunt musical.   El diumenge dia 11 de juliol  a les  nou del matí i desprès de l’avís d’un coet volador, sortirà la comitiva de la Plaça del Mercadal, una part a peu i un altre  en el trenet turístic de Salou en direcció a l’estació d’autobusos. Des d’allí, els participants amb les vestimentes tradicionals i banyadors típics de l’època sortiran plegats en direcció a Salou.  A l’arribar  prendran el primer bany de l’any.

Tot seguit es portaran a terme diversos i típics jocs de platja com poden ser, estirar de la corda, pescar pomes, jugar al mocador, partidet de futbol, les típiques partides de cartes entre colles, etc… desprès un bon dinar i una mes que merescuda  migdiada.

A les set de la tarda, s’emprendrà la tornada cap a Reus, des de l’estació d’autobusos de Salou,  amb un circuit urbà per Salou. Posant la cloenda a la Plaça Mercadal on es servirà per part de la Federació Reusenca d’Associacions de Carnaval, la típica coca en el seu corresponent refresc “Plim”.

‘L’Anada Antiga de Reus’ es tracta d’una tradició que ha sapigut sobreviure als temps actuals tot i que han canviat  una mica la filosofia de baixar caminant de les colles  a Salou.  Actualment, es baixa en el trenet turístic de Salou, amb cotxes antics, motos i un parell d’autocars. Les colles continuen muntant els tendals , practicant els típics jocs dels anys vint i prenent  el primer bany amb el seu corresponent  banyador de l’època. Cal recordar que cada colla té el seu propi model i color de banyador. Enguany es reuniran a la  platja de  Ponent Salou, al costat del port esportiu.


Aquest acte es obert a tothom que hi vulgui participar. El telf. de contacte es el 977 317 252, o al mòbil (FRAC) 620 858 426.

Document Actions