Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Tribunal no accepta el recurs de VOX contra l'adjudicació del contracte de neteja a Salou

dimarts 12 març 2024

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha emès, recentment, una resolució desestimant, de forma categòrica, el recurs presentat per la portaveu del grup municipal de VOX a l'Ajuntament de Salou contra l'adjudicació del contracte dels serveis de recollida dels residus urbans i neteja viària, que va ser aprovat pel plenari de l'Ajuntament de Salou el 27 de setembre de 2023, amb els vots a favor dels grups del govern municipal (Sumem per Salou-PSC i ERC).

Amb aquesta resolució, el tribunal confirma la validesa i rigor jurídic del procés de licitació i adjudicació del contracte, aixeca la seva suspensió, i permet la seva formalització, de forma que l'Ajuntament de Salou pot donar continuïtat a la tramitació final del servei i la seva posada en marxa sense més retards ni interrupcions.

El tribunal va decidir “desestimar íntegrament” el recurs interposat perquè Vox “no va facilitar cap prova suficient” que “permeti desvirtuar la presumpció de legalitat” de l’adjudicació

En la seva argumentació, el tribunal ha subratllat "la manca absoluta de concreció, fonamentació jurídica i adequada acreditació" del recurs interposat per Vox; així com que "cap de les ofertes presentades, ni la de GBI, incorreguessin en presumpció d'anormalitat".

En resum, el tribunal va decidir “desestimar íntegrament” el recurs interposat perquè Vox “no va facilitar cap prova suficient” que “permeti desvirtuar la presumpció de legalitat” de l’adjudicació. El tribunal també va desestimar les al·legacions presentades per un altre licitador.

El regidor de Neteja Viària, Sebastià Domínguez, ha explicat que, un cop més, ha quedat patent "la deplorable manca de coneixement, de raonament i de rigorositat per part de VOX

En aquest sentit, el regidor de Neteja Viària i Gestió de Residus, Sebastià Domínguez, ha explicat que, un cop més, ha quedat patent "la deplorable manca de coneixement, de raonament i de rigorositat per part de VOX". Domínguez lamenta que Vox no ha fet res més que aixecar falses sospites i retardar la posada en marxa d'un servei essencial pel municipi.

El regidor diu que el tribunal, amb aquesta resolució, avala la bona gestió per part del govern en aquest procediment. Sebastià Domínguez també celebra que s'hagi aixecat la suspensió automàtica de l'adjudicació, fet que permet que el procés continuï endavant pel bé de Salou.

Fitxers adjunts

Document Actions