Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El turisme rus supera per primer cop el britànic a Salou

Els turistes procedents de Rússia es col•loquen com a primer mercat internacional durant la primera quinzena del mes de juliol

dimecres 01 agost 2012

El turisme rus es situa per primera vegada com el principal perfil de visitant estranger tal i com mostren les dades d’ocupació hotelera durant la primera quinzena del mes de juliol facilitades per l’Observatori de la Fundació d’Estudis Turístics de la Costa Daurada. En aquest període el turisme rus capta el 36% del total d’ocupació hotelera a Salou. Es tracta d’un fet rellevant que té lloc per primera vegada al municipi on tradicionalment el mercat britànic s’ha situat al capdavant.
Durant la primera quinzena de juliol, pel que fa als hotels, un 68% de turistes han estat estrangers front un 32% de turisme espanyol. En aquest context, per primer cop el turisme rus ha superat el britànic en la primera quinzena de juliol que es una tendència que es preveu es repeteixi.  En concret, el turisme procedent de Rússia ha assolit una quota del 36% mentre que el britànic ha estat del 29% i l’11% del francès . Aquestes dades mostren l’esperada consolidació del turisme rus que ha incrementat durant els primers sis mesos de 2012 , en comparació a tot el període de 2011, d’ un 12% pel que fa a les procedències, dades que fan referència únicament als  hotels . El regidor de Turisme, Benet Presas, ha explicat que “és una dada molt significativa donat que per primer cop confirmem l’aspecte rellevant que té el mercat rus i la importància de tenir-lo encara més en compte en la oferta de serveis del municipi i sector privat” i ha afegit que “ l’increment del turisme rus no ha implicat un descens d’altres mercats com el britànic que es manté estable però sí compensa el lleuger descens del mercat nacional”.
En global, durant el mes de juny, el 38% ha estat turisme nacional mentre que el 62% ha estat turista estranger, un 38% britànic, un 31% rus, un 12% francès, un 7% irlandès i un 5% holandès.

Dades d’ocupació
D’altra banda, durant les dos primeres setmanes de juliol, els hotels de Salou han registrat 458.194, per sobre de les 443.450 de les pernoctacions registrades durant la primera quinzena de juliol del 2011.

Galeria d'imatges

01_Passeig_Jaume_I.jpg
01_Passeig_Jaume_I.jpg

Document Actions