Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els alcaldes de Salou i Cambrils, indignats per les barrancades de Barenys

dijous 23 agost 2007

Els alcaldes de Salou i Cambrils, Antonio Banyeres i Robert Benaiges, respectivament, han mostrat la seva preocupació i indignació pel tipus d'aigües que la depuradora de Reus aboca al barranc de Barenys i que arriben a la platja de Ponent de Salou i a la del Cap de Sant Pere de Cambrils. Els màxims mandataris municipals d'ambdues localitats, després d'una nova barrancada, consideren que s'ha de reclamar a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), com màxima responsable del barranc de Barenys, que prengui les mesures que calguin per solucionar la problemàtica, ja que és qui té les competències. Amb aquesta idea, els dos alcaldes dirigiran una carta conjunta a aquest organisme on es vol sol·licitar un estudi acurat de les aigües que arriben fins el litoral de Salou i Cambrils, per comprovar la seva composició i, a banda, exigir responsabilitats.
Cal destacar que dimecres passat, les pluges que van caure a part de la comarca del Baix Camp van fer que la planta depuradora d'aigües residuals de la capital del Baix Camp no pogués assumir tot el cabdal d'aigües que hi arribava. Com ja és sabut, les aigües residuals que surten de la depuradora de Reus acaben al barranc de Barenys i, per tant, afecten directament la platja de Ponent de Salou i la del Cap de Sant Pere de Cambrils.
L'alcalde de Salou va voler destacar ahir també el fet que des de l'Ajuntament de Reus s'ha complert el protocol establert d'ençà la darrera ocasió en que va baixar una barrancada i va avisar-se Salou per tal de minimitzar els seus efectes sobre la platja.
Antonio Banyeres, acompanyat de tècnics municipals, va desplaçar-se fins la desembocadura del barranc de Barenys per conèixer la situació. Cal destacar igualment que, des de l'Ajuntament de Cambrils, els responsables i tècnics de platges van apropar-se a la zona per tal de poder avaluar l'estat de les aigües i adaptar les mesures corresponents fins que la situació quedi normalitzada.

Document Actions