Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els alumnes de la Formació per a Nouvinguts participen a la cloenda dels cursos

Ja està obert el període d’inscripció pels nous tallers de llengua catalana

divendres 08 abril 2011

La Regidoria d’Acció Social, Immigració i Dona de l’Ajuntament de Salou va celebrar ahir amb més d’una setantena d’estudiants la cloenda de les accions formatives que han realitzat durant aquest trimestre des del ‘Servei d'Acollida al Nouvingut/da. En aquest acte, en el que va estar present la regidora d’Acció Social, Immigració i Dona, Anna Narbona, també es van celebrar els cinc anys de l’obertura del servei i de l’inici d’aquesta formació en el municipi.

Aquests cursos estan emmarcats dins el Programa Integral d'Acollida i el Programa per la Igualtat d’Oportunitats  que es duen a terme al municipi des de l’any 2006, programes adreçats a nouvinguts, cofinanciats per la Direcció General de la Immigració de la Generalitat de Catalunya. La formació es va repetint de manera trimestral durant tot el curs lectiu, aquesta formació forma un itinerari de menys a més grau de coneixença de la llengua catalana.

Els cursos es diferencien en tres nivells:

CURS DE CONEIXEMENT DE L'ENTORN EN LLENGUA CATALANA
Han participat 23 alumnes de Pakistan i la India en un curs que pretén l’acollida lingüística i coneixement dels serveis municipals – per poder assolir ràpidament certa autonomia personal. Aquest curs ha inclòs sortides, visites i xerrades dels serveis i recursos municipals

 ‘TALLER D'HABILITATS SOCIALS I ACOLLIMENT LINGÜÍSTIC EN LLENGUA CATALANA’

Han participat 39 persones de diferents nacionalitats com Senegal, Argentina, República Dominicana, Colòmbia, India, Pakistan, Brasil, entre altres. Aquest curs té com l’objectiu assolir una immersió lingüística en llengua catalana a nivell inicial i bàsic, facilitar-ne l’ús  i comprensió oral, potenciant d’interès i traient la por vers l’ús de la llengua catalana. Es pretén  fer un ús normalitzat de la llengua catalana en la vida diària, i també conèixer la cultura i la societat catalana i les habilitats socials per un ràpid coneixement de la societat d’acollida.

TALLER D'HABILITATS LABORALS EN LLENGUA CATALANA

Aquest curs busca afavorir la immersió lingüística en llengua catalana nivell inicial i bàsic, i coneixement de la cultura laboral del funcionament del sistema de treball per facilitar el procés d’inserció laboral i coneixement de l’entorn.  Els participants han estat persones de diferents orígens com Senegal, Nigèria, Costa Rica, India, Marroc, Uruguai i Brasil.

Noves inscripcions
El proper dia 11 del mes d’abril  es reprenen les inscripcions del tallers per al tercer trimestre del període lectiu 2010-2011. Les inscripcions es realitzaran A L’ESPAI - Espai Municipal d’Atenció Social – Immigració i Dona, on està ubicat el Servei d’Acollida al nouvingut/da, on es realitzarà la formació amb el telèfon977309206.L’Horari d’inscripció serà de 10 a 13 hores .

Galeria d'imatges

DSC03324.JPG

Document Actions