Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els castellers xinesos de Hangzhou demostren la seva habilitat a la capital de la Costa Daurada

Han descarregat al passeig diversos castells, entre ells un 3 de 7 i un 3 de 6 per baix. Els actes s'han solapat també amb un festival de folklore rus que ha reunit a 200 joves

diumenge 30 setembre 2012

La primera i única colla castellera que hi ha a la Xina, els xiquets d'Hangzhou, han passat aquest matí per Salou on han estat rebuts a la seu del Patronat de Turisme per part de l'alcalde, Pere Granados, i del regidor de Turisme, Benet Presas, a més del president de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, entre d'altres autoritats. Els castellers -que s'allotgen a Salou i estan aquests dies visitant diversos indrets de Catalunya- han pogut conèixer de primera mà al municipi.En acabar la recepció els 170 xinesos -d'un total de 200 que conformen la colla- han mostrat al costat de les fonts cibernètiques la seva habilitat amb les torres humanes tot descarregant un 3 de 7; un 2 de 6, un 3 de 6 per baix a més d'un pilar de 5 davant una gran expectació.

Prèviament, l'alcalde, Pere Granados els ha explicat que Salou és un dels municipis turístics de sol i platja més importants de Catalunya i de l'Estat amb dos milions de turistes, "tot i que per a vosaltres us pot semblar una xifra molt reduïda", ha dit i els ha explicat que Salou també compta amb una colla castellera, La Global. "Pel nostre poble, el català, els castellers signifiquen unió, pinya, a més de valor i lluita"- ha afegit el batlle. En la recepció l'Ajuntament de Salou ha lliurat al cap de colla de Hanghzou, al representant de l'empresa i al president de la colla vella Xiquets de Valls uns records de Salou; d'una banda una estàtua al monument a Jaume I i les estàtues del pescador que `porten la llegenda 'amb la forç de tot un poble'. Per la seva part, des de Hangzhou també han lliurat unes plaques commemoratives del primer castell que van aixecar el 2011.

Es dóna la circumstància que aquesta colla es va crear fa un parell d'anys i apadrinada per la Colla Vella dels Xiquets de Valls han aconseguit exportar a l'altra banda del món una de les tradicions catalanes més singulars. Els castellers acabaran un intens programa d'activitats durant aquesta propera setmana acabant amb la seva exhibició al Concurs de Castells de Tarragona on els orientals ajudaran en el programa dels vallencs. Participen a la visita 170 dels més de 200 membres que ja té la colla que aprofitaran millorar la seva tècnica i conèixer la cultura catalana.
A més però de veure una part de l'essència de la cultura catalana en mans de xinesos, la plaça de les Comunitats Autònomes s'ha convertit en l'escenari de la representació del folklore rus amb l'actuació d'uns 200 joves que des d'ahir dissabte i fins al proper 9 d'octubre participen de la Final de la X edició del Festival "Unost".
Es tracta d'un festival que ja va tenir lloc a Salou el 2008 i que cada any té la seva final a un municipi de l'estat espanyol. En l'actuació d'aquest matí - i davant moltíssim públic- s'han pogut veure des de nens a adolescents de 4 a 18 anys acompanyats pels seus professors, així com de familiars i organitzadors mostrant les seves habilitats en diversos gèneres artístics destacant el folklore, el cant coral, la dansa popular i contemporània. Han anat actuant solistes, grups de ball,... i altres tipus d'espectacles.

Galeria d'imatges

amb_cap_de_colla_Hanghzou.JPG
festival_de_cant.JPG
3_de_7.JPG
de_familia.JPG
de_familia.JPG
3_de_7.JPG
amb_cap_de_colla_Hanghzou.JPG
festival_de_cant.JPG

Document Actions