Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els ciclistes infractors podran ser sancionats amb multes d’entre 60 i 200 euros

Sota el lema “Salou, espai de convivència”, el municipi de Salou recupera la campanya d'harmonització entre ciclistes i ciutadans

dimarts 13 setembre 2011

El municipi de Salou, sensible a totes les qüestions de convivència ha volgut recuperar una campanya ciutadana per millorar la convivència entre ciclistes i vianants després que l’alcalde hagin rebut un seguit de queixes tant en persona com a través del seu bloc www.peregranados.cat  per part de ciutadans sobre conductes incíviques del col•lectiu de ciclistes. D'aquesta manera, des de la Policia Local es recupera la campanya  “Salou, espai de convivència” que ja va resultar molt efectiva quan es va iniciar, l'agost del 2009. Així que a partir d'avui els agents de policia faran pedagogia entre els ciclistes tot recordant-los la necessària convivència amb la resta de ciutadans quan tots dos coincideixen en un espai comú, com per exemple, a peu o en voreres, ja que, en ocasions, els ciclistes no respecten als vianants i en altres és a l’inrevés, els vianants no respecten els ciclistes. Les sancions, per als infractors reincidents, segons es recull en l’ordenança de trànsit poden ser d’entre 60 i 200 euros en funció de la gravetat dels fets. L’alcalde, Pere Granados, ha explicat que la voluntat del govern no és en cap cas recaptatòria sinó que es tracta de recuperar el civisme necessari als carrers.
Els efectius de la Policia Local començaran primer un seguit d'explicacions, a més de repartir fulletons on s’explica de manera molt gràfica que és el que està bé i el que està malament, quan es circula amb bicicleta, marcat sempre amb missatges conciliadors com “fes civisme”, “fem-ho bé” ” l’espai públic és de tots”… Després de tres setmanes d’avisos als ciclistes s’iniciarà l’1 d’octubre el període sancionador per aquells que siguin reincidents. Entre les recomanacions, destaquen:
-Evitar circular a menys d’1 metre de les façanes (per així evitar atropellaments de les persones quan surten de casa seva al carrer).
-No superar la velocitat de 10 km / hora (ja que a partir d’aquesta velocitat, en cas d’atropellament, aquest pot tenir conseqüències greus, tant per al ciclista com per al vianant)
- Per les voreres sempre té preferència el vianant.

Entre les prohibicions destaquen:
- Dur a persones adultes a la part posterior de la bici.
- Circular en ziga-zaga entre els vianants.
- Estacionar les bicis lligant-les als arbres o fanals.
L'alcalde de Salou, Pere Granados, explicava que tot i comptar amb l'ordenança cívica com a eina per a tractar de minimitzar l'impacte d'actituds negatives en la ciutadania "cal reforçar aquest missatge en concret ja que personalment he tingut algunes queixes de ciutadans que s'han sentit incòmodes en la convivència amb ciclistes per al municipi", deia. I és que darrerament, la bicicleta és un mitjà de transport que ha augmentat a Salou de manera molt notable. Actualment Salou compta amb 13,5 quilòmetres de carrils bici.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

bicis_portada.jpg
DSC09806.JPG
DSC09806.JPG

Document Actions