Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els ciutadans de Salou, junts contra la violència vers les dones

La lectura d’un manifest, la presentació del SIAD o uns tallers escolars per eradicar els estereotips sexuals, els actes principals del dia

dijous 26 novembre 2009

El vestíbul del TAS ha estat aquesta tarda l’escenari de l’acte que Salou ha organitzat en motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.
Moltes persones s’han aplegat per llegir el manifest institucional consensuat amb altres organitzacions i administracions i que expressa un ferm rebuig a les actituds de violència contra les dones. També s’han tingut unes paraules de record vers Maria del Mar, Meryem, Weiyu, Natasa, Maria Teresa, Nadia, Maria Robiria, Hilda, Josefa i Reyes, totes elles víctimes de la violència masclista a Catalunya aquest any 2009, femicidis que, any rere any, ens mostren la terrible dimensió d’aquest problema.
Tant l’alcalde, Pere Granados, com la regidora d’Acció Social, Dona i Immigració, Ana Narbona, i altres dones presents a l’acte han volgut llegir conjuntament el manifest en el que s’explicita com “l’èxit de totes les mesures que s’estan tirant endavant també exigeix el compromís i la implicació de la societat civil, per tal d’avançar conjuntament i amb contundència en l’eradicació de la violència masclista”. El manifest també parla de “les tasques de sensibilització per al canvi d’imaginaris culturals basats encara en estereotips sexistes, constitueix un camí imprescindible”.
Posteriorment, s’ha presentat el Servei d’Informació i Assessorament municipal a les Dones (SIAD). És un servei adreçat a totes les dones del municipi de Salou que ofereix informació, assessorament, una primera atenció i acompanyament en l’àmbit social, laboral, formatiu, associatiu, jurídic i psicològic. En aquest sentit, la regidora Narbona ha assenyalat que “volem oferir una atenció integral en tots aquells aspectes que puguin ser d’interès per a les dones per tal d’afavorir la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, potenciar la participació de les dones a la vida pública i l’associacionisme femení, i donar resposta a la seva necessitat de serveis”. El SIAD, a més, oferirà, entre un llarg etcètera orientació i informació general sobre serveis socials, família, fills, parella, educació, treball, assetjament sexual, habitatge, associacionisme, salut, sexualitat, oci, cultura, custòdies,  separacions, totes les tipologies de les violències que poden rebre les dones pel fet de ser-ho, assessorament legal i psicològic, participació ciutadana, prevenció i sensibilització, activitats lúdiques, polítiques de dones, recursos a l’abast, o qualsevol altre relacionat amb els anteriors. Per contactar amb el SIAD es pot trucar al 977 309 206 en l’horari d’atenció al públic que és: dilluns de les 17 a les 20 hores; dimecres de les 10 a les 13 hores i dijous de les 11 a les 13 hores.

Document Actions