Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els comerciants de Salou impulsen la campanya ‘Viatge en el temps. Coneix la història de Salou’, a través d’un àlbum de cromos col·leccionables

dilluns 12 setembre 2022

També es podrà gaudir de tallers infantils, relacionats amb la història del municipi, a l’Espai d’Infància Estació del Carrilet

Aquesta iniciativa, organitzada per l’Associació Shopping Salou, compta amb la col·laboració de les àrees de Dinamització Econòmica, Serveis Culturals, Serveis Educatius i Infància de l’Ajuntament de Salou, junt amb l’Arxiu Municipal, el Patronat Municipal de Turisme i el Servei Local de Català de Salou (Consorci per a la Normalització Lingüística)

Aquest migdia, s’ha donat a conèixer la campanya, en la què ha estat present l’alcalde Pere Granados; el president de l’entitat, Juli Vilaplana; i els regidors Hèctor Maiquez, Xavier Montalà i Julia Gómez

 

Els comerciants de Salou, a través de l’Associació Shopping Salou, i amb el suport de l’Ajuntament, donen el tret de sortida, aquest proper dijous, 15 de setembre, de la campanya comercial ‘Viatge en el temps. Coneix la història de Salou’.

Consisteix en el fet que els clients adquireixin un àlbum, a 2 euros, que podran anar omplint amb diferents cromos de fotografies de Salou. Per cada compra als establiments participants, es rebran 5 cromos, de forma gratuïta, fins a esgotar existències. En total, l’Associació Shopping Salou ha dissenyat fins a 3.000 àlbums i 130.000 cromos.

Els àlbums, que inclouen 40 cromos diferents, s’hauran d’anar emplenant, fins a completar-los. Contenen imatges de diferents monuments, espais i moments de la història de Salou, com, per exemple, el Far; els xalets del passeig; la Torre Vella; el monument al Rei Jaume I; els Pilons; el Port Esportiu; el primer Cós Blanc; diversos elements culturals; el Carrilet; les platges de Salou; i hotels i establiments destacats del municipi, entre d’altres.

De l’import recaptat a través de la compra dels àlbums, un 50% anirà destinat a l’Associació Oncològica Dr. Amadeu Pelegrí de Salou, per a la investigació contra el càncer; i, l’altre 50%, serà per a la dinamització comercial del municipi. Aquests àlbums es poden adquirir als 53 locals que participen a la campanya.

Els objectius principals d’aquesta iniciativa són: donar a conèixer la història del municipi i els llocs més emblemàtics de Salou, a través d’àlbums i cromos col·leccionables; dinamitzar el comerç local; incentivar les compres al comerç local; promocionar el municipi i els establiments comercials; i unir sinergies amb l'Ajuntament de Salou.

L’entitat salouenca ha comptat amb la col·laboració de les àrees de Dinamització Econòmica, Serveis Culturals, Serveis Educatius i Infància de l’Ajuntament de Salou; junt amb l’Arxiu Municipal, el Patronat Municipal de Turisme i el Servei Local de Català de Salou (Consorci per a la Normalització Lingüística).

Avui dilluns, al migdia, s’ha fet una fotografia a l’Alcaldia, per donar a conèixer la campanya, en la què ha estat present l’alcalde Pere Granados; el president de l’entitat, Juli Vilaplana; el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez; el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà; i la regidora de Serveis Educatius i Infància, Julia Gómez.

L’alcalde Pere Granados ha mostrat la seva satisfacció pel fet de posar de relleu la història de Salou, d'una forma lúdica, a través d'aquests àlbums col·leccionables. També, ha expressat la voluntat de l'Ajuntament de "continuar donant suport a l'Associació Shopping Salou, en els seus projectes, per dinamitzar el comerç del municipi". 

Per la seva banda, el president de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, Juli Vilaplana, ha manifestat que "és un viatge en el temps, amb el qual volem recalcar on érem i a on hem arribat; i, al mateix temps, posar en valor la importància del comerç dins de l'evolució de Salou, atès que "sempre n'hem format part activa i seguirem fent-ho". En aquest sentit, ha afegit que "volem que la gent se n'adoni de la rellevància del petit comerç i del comerç de proximitat, dins de l'activitat d'un poble".

El regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha expressat que "des de l'Ajuntament de Salou valorem, molt positivament, la promoció del comerç local, vinculada a la memòria i el record del municipi". També, ha explicat, "aqueta campanya s'ha treballat d'una manera molt transversal, amb la col·laboració de diversos departaments". 

 

Altres accions

Aquelles persones que es trobin entre les primeres 500 que hagin completat l’àlbum, podran presentar-lo al Patronat Municipal de Turisme de Salou, i rebre dos tiquets del Trenet Turístic, per visitar els llocs més emblemàtics de Salou, relacionats amb alguns dels cromos col·leccionables.

D’altra banda, del 19 al 23 de setembre, la regidoria d’Infància, a través del Club Xic’S, organitzarà un conjunt de tallers i manualitats, relacionats amb la història de Salou, que tindran lloc, cada tarda, a les 17 h, a l’Espai d’Infància Estació del Carrilet. Per participar-hi, caldrà inscripció prèvia, al telèfon 977 38 35 91; o bé al 678 16 27 16. Les places són limitades.

Així mateix, en el marc de la Festa Major del 30 d’Octubre de Salou, durant l’esmorzar i la cercavila del dia 30 d’octubre, al passeig Jaume I, es farà un intercanvi de cromos entre aquelles persones que hi participin a la campanya, i es podran compartir curiositats sobre la història del municipi. Aquesta acció compta amb la col·laboració de l’àrea de Serveis Culturals.

També, des de l’àrea de Dinamització Econòmica s’han imprès els cromos. I, des de l’àrea de Serveis Educatius s’ha fet la impressió de 5.000 flyers, els quals es distribuiran a les escoles, amb el programa i el llistat d’establiments.

Galeria d'imatges

FLYER 'VIATGE EN EL TEMPS. CONEIX LA HISTÒRIA DE SALOU' 1.jpg
FLYER 'VIATGE EN EL TEMPS. CONEIX LA HISTÒRIA DE SALOU' 2.jpg

Document Actions