Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els comerços de Salou divulgaran el telèfon 900900120 d’atenció a les dones en situació de violència masclista

L’any 2013 aquest servei ha rebut 855 trucades del Camp de Tarragona

divendres 14 febrer 2014

L’Ajuntament de Salou, el mercat municipal i l’Associació Comercial Salou 365 dies obert tot l’any col·laboren amb l’Institut Català de les Dones, del Departament de Benestar Social i Família, en la campanya de divulgació de la Línia d’atenció a les dones en situació de violència masclista 900900120.

L’objectiu és incrementar el coneixement d’aquest servei entre les dones que el puguin necessitar. Aquestes entitats col·laboraran amb la distribució estratègica de cartells i adhesius a través dels establiments que tenen associats.

La iniciativa s’ha formalitzat aquest matí a Salou en un acte on han participat la coordinadora territorial de l’ICD a Tarragona, Lídia Bargas; el regidor d’Acció Social, Pedro Lavilla; la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Maria de los Reyes Pino; el president del Mercat Municipal de Salou, Josep Ramon Llaó; i Mª Isabel Melé, vocal de l’Associació de Comerciants.

 

El regidor d’Acció Social, ha manifestat que la psicòloga i l’advocada del Servei d'Informació i Assessorament a la Dona (SIAD) del municipi han atès durant el darrer any vuitantena de casos; per tant, s’evidencia que aquest conveni  subscrit avui té un paper fonamental i bàsic per donar eines per eradicar la violència i fer una major difusió de les eines per combatre aquesta xacra.

 

El telèfon 900900120 que l’Institut Català de les Dones posa a disposició de les dones en situació de violència masclista ha atès entres els mesos de gener i desembre de l’any passat un total de 855 trucades procedents de les comarques del Camp de Tarragona. A Catalunya, aquest servei va atendre l’any 2013 un total de 9145 trucades, que suposen una mitjana mensual de 762 atencions. Tenint en compte que es poden superposar situacions de violència diverses, les trucades van ser en un 92% dels casos per violència psicològica, un 35,8% per violència física, el 7,1 % per violència econòmica i el 2,9 % per violència sexual.

Un equip de professionals de l’advocacia, la psicologia, el treball social i la medicina atenen en aquest servei les demandes relacionades amb qualsevol forma de violència contra les dones. El 900900120 és un primer recurs on les dones poden trucar de forma anònima i expressar la situació viscuda (en molts casos per primera vegada) i on se’ls ofereix una derivació el més acompanyada possible als serveis més adients de la Xarxa d’intervenció integral contra la violència masclista.

En les situacions més extremes també es realitza el contacte directe amb els serveis d’emergències policials i de salut. L’atenció és gratuïta i confidencial, s’ofereix tots els dies de l'any i durant les 24 hores del dia i, quan s’escau, es facilita la comunicació en un total de 124 llengües.

Galeria d'imatges

mercats.JPG
dones.jpg
mercats.JPG
dones.jpg

Document Actions