Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els elements naturals inspiren l'experiència gastronòmica de Salou a Madrid

dimarts 21 gener 2025

Salou ha presentat el programa Salou, essència de la felicitat al Movistar Arena (abans conegut com a Wizink Center) davant més de 300 assistents, entre els quals es trobaven, a banda de l'alcalde de Salou, Pere Granados, el ministre de Turisme, Jordi Hereu, el conseller d’Esports de la Generalitat i la directora general de Turisme de Catalunya, Cristina Lagé. L’esdeveniment, que ha combinat gastronomia, tradició i innovació, ha estat tot un homenatge a la riquesa cultural i culinària del territori.

Amb la coordinació del xef Estrella Michelin Pep Moreno, els cuiners de diversos establiments de Salou han creat un menú degustació únic sota el concepte ‘Els elements: equilibri del benestar’. Aquesta proposta culinària ha destacat per la seva fidelitat al producte de proximitat i a la cultura gastronòmica catalana, fusionant tradició i modernitat.

Un menú inspirat en els quatre elements
El menú, acompanyat de grans vins DO del territori, s’ha estructurat al voltant dels quatre elements naturals —terra, aigua, foc i aire—, oferint plats que evoquen l’essència del territori i transmeten emocions a través de sabors autèntics i elaboracions innovadores.

  • Terra: una combinació de tubercles, tomàquet i remolatxa amb oli d’oliva de Salou, simbolitzant l’arrelament i la força del territori.
  • Aigua: plats frescos com el ravioli de gamba amb essència marina, evocant renovació i fertilitat.
  • Foc: propostes tradicionals com els calçots amb escalivada i productes carnis de proximitat, representant l’energia i la transformació.
  • Aire: creacions creatives com la crema d’herbes aromàtiques amb textures sorprenents, que simbolitzen la lleugeresa i l’esperit innovador.

Grans xefs de Salou
L’elaboració del menú ha comptat amb la participació de xefs destacats de restaurants de Salou, com el Deliranto, liderat pel guardonat Pep Moreno, i altres establiments com Gastrolab MRKT, Mnudo Restaurant, Lunattic Restaurant, Rock & Grill Restaurant, el Restaurant Club Nàutic i Huma. Cadascun ha aportat el seu talent i creativitat per fer d’aquesta experiència gastronòmica un viatge sensorial únic.

Aparador de la cuina salouenca
Aquest menú degustació ha posat de manifest la qualitat i la creativitat de la gastronomia de Salou, projectant-la més enllà de les fronteres locals i consolidant el municipi també com un referent culinari més enllà de la seva reputació turística.  

Galeria d'imatges

7b13fcc5-ec51-4592-b340-6ad21919cb5e.jpg
04e66495-e6f8-475d-8791-2a8007633984.jpg
11a076d0-7116-42e7-a6f5-c2a56658c1e2.jpg
1ea2bcda-7840-46d1-901f-4026b1f1530e.jpg
0ae6ec74-a2a4-4005-8281-956bec59e1bf.jpg
37bf6e4a-950d-4db9-acfc-64141f602d20.jpg
extralarge (7).jpg
extralarge (8).jpg
extralarge (9).jpg
extralarge.jpg
jafar.jpg
pep.jpg
extralarge (1).jpg
extralarge (2).jpg
extralarge (3).jpg
extralarge (4).jpg
extralarge (5).jpg
extralarge (6).jpg
1.jpg
3.jpg
extralarge (7).jpg
extralarge (8).jpg
extralarge (9).jpg

Document Actions