Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els establiments de Salou poden adquirir el segell 'Comerç de Confiança', per garantir un consum segur i responsable

diumenge 14 juny 2020

L’Ajuntament col·labora amb la Cambra de Comerç de Tarragona en la difusió d’aquest certificat de vigència anual, que es pot sol·licitar de forma telemàtica

Acredita que el comerciant ha elaborat un protocol i guia de bones pràctiques conforme amb el ‘Protocol i Guia de Bones Pràctiques dirigides a l'Activitat Comercial a Establiments Físics i no Sedentaris’, publicat per la Secretaria d'Estat de Comerç, i aprovat pel Ministeri de Sanitat

Els establiments comercials de Salou ja poden adquirir el nou segell "Comerç de Confiança", impulsat per la Cámara Oficial de Comercio, Industria, Servicios y Navegación de España, per tal de garantir el consum segur i responsable als locals, d’acord amb el compliment de les mesures higiènic-sanitàries per fer front a la pandèmia de la COVID-19.

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Dinamització Econòmica, col·labora amb la Cambra de Comerç de Tarragona en la difusió d’aquest certificat, que és de vigència anual, des de la data d’emissió. El pot sol·licitar qualsevol comerç al menor inclòs dins del grup 47 de la Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques CNAE.

El segell acredita que l’establiment ha fet una declaració de responsabilitat, afirmant que compleix amb el “Protocol i Guia de Bones Pràctiques dirigides a l'Activitat Comercial a Establiments Físics i no Sedentaris”, publicat per la Secretaria d'Estat de Comerç Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, i validat i aprovat pel Ministeri de Sanitat.

Així, el comerciant es compromet a implementar i mantenir actualitzat el Protocol als seus establiments i locals, i a adoptar les mesures necessàries per garantir el seu compliment.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que “volem que la ciutadania se senti més segura que mai als establiments comercials de proximitat”. Per això, “col·laborem amb la Cambra per tal de donar suport als comerciants, perquè puguin acollir-se a un segell que els acrediti com a espais segurs i lliures de COVID-19”.

Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha posat de manifest “la importància de fomentar la reactivació de l’economia local”, i, per tant, “des de l’àrea, posem a l’abast dels establiments totes les eines necessàries per tal que puguin continuar demostrant la seva voluntat de créixer i millorar, cada dia, en les condicions màximes de salut i seguretat”, ha assenyalat l’edil.

El segell cal sol·licitar-lo a la Cambra de Comerç de Tarragona telemàticament, mitjançant la plataforma de gestió de tràmits (e-Tràmits); o per correu electrònic, enviant el formulari de sol·licitud i documentació necessària, que la Cambra posa a disposició de les persones interessades, a l’adreça nsilvestre@cambratgn.org

El preu anual és de 50 euros, més IVA, en format digital. També es podran adquirir adhesius identificadors del segell, per 7 euros, més IVA, cadascun.  La quantitat d'identificadors requerits els indicarà l'empresa a la sol·licitud.

Aquests adhesius es podran col·locar en els llocs que el comerciant cregui més oportuns. Tanmateix, es recomana que es posin en zones de vidre, com, per exemple, a l’interior dels aparadors, portes i mostradors.

Tota la informació, a la pàgina web oficial de la Cambra de Comerç de Tarragona: https://www.cambratgn.com/altres-serveis/segell-comerc-de-confianca

Document Actions