Els estudiants de la UEC aprenen tècniques de cuina al restaurant Albatros de Salou
dimecres 06 novembre 2013
Els joves de la Unitat d’Escolarització Compartida de Salou (UEC) han iniciat aquest matí el primer tastet d’oficis del curs, dels tres que duran a terme al llarg d’aquest període lectiu del 2013-2014, i ho han fet de la mà de Fernando López, el propietari i cuiner del restaurant Albatros de Salou; un clàssic del municipi pel que fa a prestigi i a qualitat des de fa 39 anys. López, afronta el tastet d’oficis amb les ganes de transmetre la passió per la cuina i el menjar als seus alumnes que aniran descobrint els secrets de la bona taula. Per la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, la qual ha volgut estar present en aquesta primera sessió, es tracta “d’un aprenentatge més divertit i amè que ens serveix per encaminar als joves vers el treball; que vegin que cal estudiar per tenir després altres sortides de futur”. La regidora també ha volgut felicitar tant el director com el professorat de la UEC per la il·lusió i l’entusiasme que dipositen a l’hora d’ensenyar a aquest grup de 14 alumnes a moure’s entre els llibres i la formació.
Per la seva part, el director de la UEC, Robert Nieva, ha explicat que “aquest grup de joves amb una clara inadaptació al medi escolar necessiten desenvolupar tasques curriculars per aconseguir el certificat de la ESO però amb més al·licients; sense haver de tocar tants llibres ni dossiers, per tant no de la manera habitual com fan els joves d’entre 14 a 17 anys. El tastet d’oficis és una manera de mostrar-los la realitat laboral i d’ajudar-los en el futur”.