Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els Fons Educatius de Salou lliuren prop de 50.000 euros una desena de projectes educatius del municipi

dijous 25 febrer 2016

Avui s’ha celebrat la segona edició d’aquest acte acadèmic en el que hi participen els centres educatius de Salou i per primer cop les dues llars d’infants municipals i el Centre Àgora

 

La sala de sessions plenàries de l’Ajuntament de Salou ha estat aquest migdia l’escenari de l’acte de presentació de les diverses iniciatives i projectes elaborats pels diferents centres educatius del municipi que participen en aquesta nova edició del projecte Fons Educatiu de Salou-Escola Elisabeth  de amb caràcter bianual. En el decurs de l’acte s’han lliurat prop de 48.800 euros a un total de deu escoles i centres d’ensenyament. Per primera vegada també s’han incorporat a aquest projecte les dues llars d’infants i el Centre Àgora, que concorren per primera vegada a la convocatòria.

 

L’alcalde, Pere Granados, ha manifestat el ferm compromís de l’Ajuntament i de l’equip de govern amb el col·lectiu educatiu amb la voluntat “d’aconseguir que cada alumne i equip d’alumnes obtinguin el màxim nivell de formació, de desenvolupament i d’excel·lència, posant a l’abast recursos que fomentin la seva creativitat”.

 

En una sala de sessions plenàries plena d’alumnes i membres de la comunitat educativa del municipi  la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, ha explicat que “aquest és un acte acadèmic interessant per tots els agents implicats en l’educació i la formació dels nostres joves i infants, i per tota la comunitat educativa, ja que ens permet veure i conèixer les diverses iniciatives i projectes que han dut a terme els participants en la convocatòria 2014-2015; on demostren la seva capacitat i la seva imaginació per crear projectes innovadors que tenen a veure amb el seu aprenentatge en els seus corresponents centres, i contribuir a la millora de la qualitat de l’educació”.

El director de projectes, Anton Ribas, també ha assenyalat que quan un centre concreta projectes ho fa sempre per millorar les competències dels alumnes com a objecte i subjecte d’ensenyament; i aquests sempre suposen  un valor afegit; el qual s’ha plasmat a cada una de les propostes educatives que han rebut el suport econòmic.

 

El conjunt de projectes educatius que han aconseguit les ajudes són:

1)Escola Santa Maria del Mar pel projecte de Socialització de llibres de text a Primària. L’objectiu del qual és la implantació progressiva per reutilitzar i compartir els llibres de text de les àrees fonamentals. Les famílies cooperen en la compra de llibres. Programa amb la col·laboració de l’AMPA. Hi participa el 90% de les famílies. L’import assignat és de 5.420 euros.

2)Escola Salou pel projecte  d’ús de les tauletes a l’educació infantil i primària. Busca millorar en les competències en llengües i tecnologies. Digitalització del centre. Formació del professorat. Les tauletes aplicades a la lecto-escriptura, càlcul i anglès.  L’import assignat és de 5.420 euros.

3) Escola Elisabeth pels projectes la Biblioteca, el cor de l’escola i per la robòtica adreçats als nivells educatius d’Infantil i Primària i d’ESO. Els dos projectes tenen com a objectiu facilitar l’accés i difondre l’ús; fomentar i gaudir de la lectura; millorar resultats acadèmics; integrar les noves tecnologies a l’aprenentatge i fer persones autònomes, per un costat, i per l’altra, que existeixi una cooperació entre equips i relacions interpersonals, promoure habilitats psicomotrius i usar la tecnologia relacionada amb l’activitat.  L’import assignat és de 5.420 euros.

4) L’Institut Jaume I, pel projecte musical El rei lleó adreçat a ESO i BAT. El projecte pretén establir lligams entre els coneixements previs i els nous aprenentatges significatius en les àrees d’expressió  teatral, vestuari i decorats. Promoure les iniciatives d’autonomia personal. L’anglès, llengua d’aprenentatges. L’import assignat és de 5.420 euros.

5) L’Escola Voramar pel projecte ambients d’aprenentatge a l’educació infantil. (A- El joc simbòlic. B.- El laboratori). Els objectius del primer projecte són aprendre a ser més autònoms. Millorar les habilitats per pensar i comunicar-se emocionalment; i en segon estar en contacte amb la natura i gust per la descoberta. Reconèixer els noms de les plantes i dels essers vius. Correcte utilització i ús de l’aigua. Interpretar les estacions de l’any. L’import assignat és de 5.420 euros.

6) Institut Marta Mata pel projecte  institutmartamata.cat adreçat als cursos d’ ESO i BAT que té com a objectiu impulsar l’ús de les TAC en l’aprenentatge. Comunicació entre la comunitat educativa. Promoure la formació dels professors. Col·laboració entre alumnes i professors per les TIC i TAC. L’import assignat és de 5.420 euros. 

7) Escola Europa pels projectes A.- Biblioteca a l’Escola Europa i B.- El mar adreçats als nivells educatius d’infantil i  primària que tenen com a objectius potenciar la lectoescriptura. Utilització pràctica de la biblioteca. La biblioteca, espai d’aprenentatge. Autonomia personal. Gust per la lectura. B.- Projecte interdisciplinari propi. Tallers i sortides al port de Tarragona i Barcelona, segons cicles. L’import assignat és de 5.420 euros.   

8) Centre d’adults Àgora. Pel projecte de dinamització de la biblioteca pels diferents grups inscrits en els diversos cursos de formació d’adults. L’import assignat és de 5.420 euros.   

9) Llar d’infants Balena Blava pel projecte l’Hort, adreçat a l’educació Infantil que té com a objectiu construir un hort de 12m2. Observació de les plantes al llarg de les estacions de l’any. Reconèixer i identificar les plantes, eines i materials. L’import assignat és de 2.720 euros.

 10) Llar d’infants Cavallet de Mar pel projecte l’Hort, adreçat a l’educació Infantil que té com a objectiu construir un hort de 12m2. Observació de les plantes al llarg de les estacions de l’any. Reconèixer i identificar les plantes, eines i materials. L’import assignat és de 2.720 euros.

Galeria d'imatges

fonseducatius.jpg
P1240608.JPG
P1240598.JPG

Document Actions