Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els guanyadors del XIV Concurs Fotogràfic de Salou són José Ramón Moreno, en la categoria general; i José Miquel Baena, en la categoria local

dilluns 17 març 2008

El jurat del XIV Concurs Fotogràfic de Salou va emetre ahir diumenge el seu veredicte. En la categoria general, el primer premi ha caigut a les mans de José Ramón Moreno Fernández, per l'obra 'Mikel Magritte'; mentre que Albert Porres Viñes s'ha fet amb el segon premi per 'Amanecer'; i José Torres Tabanera, amb el tercer premi, per 'Terminal'.

En la categoria local, José Miquel Baena Gordillo ha obtingut el primer premi, gràcies a la imatge titulada 'Andén 14 y ¾'; Sonia Martí Vernet, el segon, per 'Alzheimer'; i Marc Almeida Ros, el tercer, amb l'obra 'Despojos'.

El jurat, integrat per persones de reconeguda vàlua dins del món de l'art i de la ftografia (en concret, per Raquel Medina, doctora en Història de l'Art, crítica d'art i membre de l'Associació Catalana de Crítics d'Art (ACCA-AICA); Albert Saludes, fotògraf i membre de l'Associació Fotogràfica de Tarragona; Joan Casals, professor i artista visual i plàstic; Maria Gracia de la Hoz, Agrupació Fotogràfica de Reus; i Josep Maria Casanoves, Comissari de la Biennal Medalla Gaudí de Reus) va prendre aquesta decisió per unanimitat, després d'examinar i valorar més de 400 fotografies.

Cal tenir en compte que en aquesta edició, s'han presentat al concurs un total de 107 persones, gairebé el doble que l'any passat, en què el nombre de participants va ser de 66; i que la quantitat d'obres que optaven als premis també s'ha doblat pràcticament, en passar de 243 a 425.

L'acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el proper 18 d'abril, a la Torre Vella, a les 19 hores, durant la inauguració de l'exposició que es muntarà amb les obres seleccionades. Aquesta mostra romandrà oberta fins al 18 de maig, de dimarts a dissabte de 18 a 20 hores; i els diumenges, d'11.30 a 13.30 hores.

Els guardons consisteixen en trofeus i 500 euros per al primer; 400 euros, per al segon; i 300, per al tercer. El primer premi local està valorat en 400 euros; el segon, en 300 euros; i el tercer, en 200 euros.

Document Actions