Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els hotels de Salou augmenten l’ocupació fins al 93% aquest mes de juliol

L’estratègia impulsada des de l’administració i sector privat d’obrir el mercat rus ha permès obtenir uns resultats positius d’ocupació hotelera, superiors als de l’any passat

dimarts 07 agost 2012

El turisme estranger ha assolit un 73% d’ocupació hotelera durant tot el mes de juliol segons les dades facilitades per l’Observatori de la Fundació d’Estudis Turístics de la Costa Daurada. Aquesta xifra supera amb escreix les dades enregistrades l’any passat en el mateix període a Salou quan el turisme estranger va assolir una quota del 58% i el 42% restant provenia del mercat espanyol. Així, enguany, en el context de crisi s’ha notat una caiguda important del turisme espanyol respecte a la temporada anterior quan les dades van ser del 42% enfront del 27% actual però, en canvi, als hotels ha augmentat l’ocupació.

Així, respecte de les dades d’aquest juliol del 2012 i pel que fa a mercats internacionals cal destacar l’augment significatiu del mercat rus que ha passat del 26% fins al 37% i que per primer cop durant el mes de juliol supera al britànic i la resta de procedències internacionals; malgrat tot el britànic segueix sent un mercat que no ha davallat com ho ha fet l’espanyol.  El regidor de Turisme, Benet Presas, assegura que “aquestes dades confirmen l’encert de la estratègia desenvolupada des de l’administració i del sector privat que anys enrere va apostar per obrir nous mercats com el rus que avui permeten que les dades d’ocupació siguin molt bones donat l’escenari que estem vivint” i ha afegit que “la davallada del mercat espanyol –que era previsible- ha quedat més que compensada per l’increment de turisme rus”.

L’ocupació pel que fa als hotels durant el mes de juliol ha estat del 93% millorant en un 3% respecte al 90% del 2011. Els hotels de Salou han ofert durant aquest mes 32,959 llits i, segons es desprèn de les dades de l’Observatori la mitjana de l’estada també hauria incrementat des de les 4,1 nits fins a les 4,4 nits.

Per darrera del 37% de turisme rus, es situa  el 29% del turisme britànic i l’10% del francès . Aquestes dades reafirmen la consolidació del turisme rus que ha incrementat respecte a l’any passat durant el mateix període de juliol d’un 11%. Així, segons Presas,  “i dins el context actual aquestes ocupacions ens col·loquen a Salou i a la Costa Daurada en una situació totalment privilegiada”.

Galeria d'imatges

platja.JPG
platja.JPG

Document Actions