Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els hotels i pensions de Salou podran fer obres per augmentar la seva qualitat

L’Ajuntament ha demanat una modificació de crèdit per tirar endavant les inversions ja previstes

dimecres 06 octubre 2010

Avui s’ha aprovat per unanimitat, en el transcurs del Ple Ordinari de l’Ajuntament de Salou, la modificació puntual de dos articles del POUM (40 i 354) per tal de poder regular els requisits tècnics que permetran que les pensions es reconverteixin en hotels i aquests puguin fer obres de millora. S’estableix així, els requisits que s’hauran de complir per permetre als establiments hotelers realitzar obres de rehabilitació i millora sempre que no afectin al conjunt urbanístic.

En concret,  amb la modificació aprovada de l’article 354 del POUM les pensions de categoria mínima podran reconvertir-se  en hotels . En aquest sentit, tot i que el POUM estableix que la categoria de qualsevol establiment hoteler dins el terme municipal de Salou ha de ser de tres ‘estrelles’, les pensions que es reconverteixin en hotels podran tenir una categoria de dues estrelles o equivalent segons legislació sectorial vigent.

D’altra banda, s’autoritzaran obres de rehabilitació de qualsevol mena incloent modificacions o canvis estructurals sempre que no augmentin l’aprofitament urbanístic i es busqui millorar la qualitat del servei. Es modifica també el punt on s’establia la densitat d’habitacions màxima per poder realitzar aquestes obres de “consolidació i rehabilitació de qualsevol mena” i, per contra, deixa aquests requisits a les condicions establertes per la normativa general en aquesta matèria.


Inversions prioritàries per l’Ajuntament de Salou
D’altra banda, s’ha aprovat al Ple la contractació d’un crèdit de 2.510.969,75  euros per tal de finançar tres projectes plurianuals claus pel actual Govern de Salou: la reforma i millora del Casc Antic de Salou per tal de dinamitzar-lo comercialment, la reforma de la Font Lluminosa i la transformació de la Masia Catalana com a nou centre de dinamització turística.

 Aquest crèdit es demana davant l’actual escenari dibuixat pel Govern espanyol en el que es va establir mitjançant un Real Decret la prohibició als Ajuntaments de demanar crèdit en 2011 . Aquest decret preveu que no es podrà acudir al crèdit públic o privat a llarg termini per al finançament de les inversions.  L’ El regidor d’Hisenda, Jesús Barragán, ha remarcat que “ ens trobem en una situació extraordinària provocada per l’aprovació del Real Decret 8/2010 del 20 de maig. L’Ajuntament de Salou vol assegurar les obres ja previstes i de caràcter prioritari pel municipi. Així doncs es planteja la necessitat de preveure crèdit suficient per finançar la totalitat de la despesa. L’Ajuntament de Salou té una economia sanejada fruit d’una gestió responsable i pot demanar aquest crèdit per tirar endavant unes inversions importants pel ciutadà i per tota la ciutat”.

D’altra banda, durant el Ple s’ha aprovat la congelació dels impostos municipals juntament el conjunt de mesures fiscals conta la crisi.

Document Actions