Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els infants apuntats al Centre Obert de Salou reben la visita de l'alcalde i la regidora de Benestar Social

dimarts 09 octubre 2007

L'alcalde de Salou, Antonio Banyeres, i la regidora de Benestar Social i Salut, Martina Fourrier, van visitar ahir les instal·lacions del Centre Obert Municipal, un equipament educatiu que inclou el centre de lleure infantil 'El Dofí Màgic' i 'L'Espai Jove'. Aquestes instal·lacions, situades al Carrer València, 26, acolleixen en aquests moments gairebé una setantena d'infants i joves.

En concret, 17 nens d'entre 3 i 5 anys, dividits en dos grups que fan activitats tres dies a la setmana; i 20 infants de 6 a 8 anys, 15 de 9 a 11 anys i 12 adolescents d'entre 12 i 16 anys, que disposen de quatre dies a la setmana d'activitats en aquest centre.

Les activitats que duen a terme els més petits de tots consisteixen en jocs de psicomotricitat, tallers, ludoteca i hora de conte; mentre que els infants de 6 a 8 i de 9 a 11 anys fan també reforç escolar, teatre, i informàtica amb els avis voluntaris de l'Esplai de la Caixa.

Els participants en 'L'Espai Jove', a més de tenir ludoteca, tallers, reforç escolar i teatre, compten amb l''oportunitat de prendre part en el projecte 'Jovesenlínia', que es desenvolupa en el Punt d'Informació Juvenil (PIJ). Aquí aprenen informàtica i també valors.

De fet, una de les principals tasques dels 8 monitors del Centre Obert de Salou i el monitor de la regidoria de Joventut que es fa càrrec del projecte 'Jovesenlínia' és transmetre als joves bons valors i hàbits de vida. Aquest equip de professionals, connectat amb tota la xarxa educativa i els serveis assistencials del territori, està disposat cada tarda a aconseguir que l'aprenentatge i el joc contribueixin al desenvolupament personal i social dels menors.

Durant la visita d'ahir, els representants del centre van explicar a l'alcalde la seva intenció de crear durant aquest curs un hort i un jardí al centre, amb l'ajuda dels jubilats de l'Esplai de La Caixa que s'ofereixin a transmetre els seus coneixements als joves. El batlle va poder també escoltar les experiències de nens i nenes que fa ja dos o tres anys que es beneficien d'aquest servei.

Document Actions