Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els malalts d'alzheimer estrenen un centre de respir al parc Botànic de Salou

L'Ajuntament i l'associació AFAS treballaran conjuntament per aconseguir un centre de dia d'atenció al malalt

divendres 04 maig 2012

L’alcalde de Salou, Pere Granados juntament amb el President de l’Associació Familiars d’Alzheimer Salou (AFAS), Pascual Roche i davant d’un bon nombre de famílies usuàries, polítics i societat civil han inaugurat la nova Àrea de Respir que avui ha obert portes a les instal·lacions del Parc Botànic de Salou. Aquest centre permet disposar d’un nou espai on atendre i realitzar activitats per a les persones amb alzheimer del municipi de Salou, deixant de banda una etapa de treball i dedicació als malalts al centre cívic.

El vicepresident de l'entitat, Àngel Gómez, ha estat l'encarregat d'encetar els parlaments de benvinguda i ho ha fet dient: “és d'agrair molt aquesta decisió perquè el camí cap a un espai en condicions ha estat llarg i ara ja podem dir que estem en un lloc de futur”, ha assegurat Gómez, qui ha recordat que “Salou és un dels pocs llocs on no hi ha centre de dia, però des d'AFAS seguirem lluitant”. Per la seva part, el president de l’Associació, Pascual Roche, ha recordat com l'associació va nèixer fa deu anys dins del Rotary Club de Salou “per donar una solució puntual, però he de dir que deu anys després i amb aquesta proposta que ens va fer l'alcaldia com a associació és un regal i també un repte, però no tenim cap queixa, tot al contrari”.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que “aquest lloc proporciona unes condicions més adequades per a l atenció a les necessitats d aquestes persones així com per a realitzar teràpies, exercicis e intervencions, tenir un hort, tenir cura de les plantes... i ha afegit que en definitiva es tracta d unir esforços per tal d aportar els majors beneficis al malalt i sobre tot una millor qualitat de vida, és una qüestió d'humanitat . A més, l'alcalde ha instat a les regidories d'Acció Social i Salut Pública a treballar conjuntament amb AFAS per aconseguir un centre de dia. “Tot i que sabem que les administracions no tenen avui en dia prou recursos això no ens ha de fer enrere per seguir treballant i aconseguir un centre de dia. No podem defraudar els malalts i s'ha de premiar la tasca impagable de l'associació AFAS”.

Cal recordar que el canvi des del centre cívic al botànic ha estat una iniciativa promoguda directament per alcaldia, oferint aquesta possibilitat després de reunir-se el mes de març amb la Junta directiva. L’espai compta amb dues sales per realitzar activitats així com una gran zona verda adjacent on els afectats per aquesta malaltia podran gaudir d un contacte directe amb la natura i d un espai molt més adequat, dignificant l’atenció que els presta l associació AFAS en el seu dia a dia.

Enguany, l’associació arriba al seu desè aniversari. AFAS ofereix suport i assessorament a famílies i cuidadors. Entre els objectius de l’associació està sensibilitzar a l’opinió pública i col·laborar en l’atenció als malalts amb altres institucions i familiars.

L’Associació Familiars Alzheimer de Salou (AFAS) que actualment assisteix a uns 12 pacients està presidida per Pascual Roche i disposa del següent equip humà i de col·laboradors: Àngel Gómez (vice-president); Sara Piñero (coordinadora); Encarni Guerrero (tresorera); Juanjo Gabriel (secretari); Guifré Cardona (psicòleg); Carmen Barros (tallers d activitats); Mercè Marín (col·laboradora del Grup de Dones), entre d’altres col·laboracions familiars i de personal adherit.

En acabar la inauguració els castellers de La Global han aixecat un pilar on polítics i membres d'AFAS han fet pinya.

Galeria d'imatges

DSCN5836.JPG
DSCN5841.JPG
DSCN5836.JPG
DSCN5841.JPG

Document Actions