Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els municipis de Cambrils, Salou i Vila-seca, La Pineda Platja, juntament amb PortAventura, presents al Salon des Vacances de Brussel·les

Salon des Vacances és la fira turística més important de Bèlgica on del 2 al 6 de febrer, els municipis de la Costa Daurada han promocionat els seus productes turístics

dilluns 06 febrer 2012

La delegació encapçalada pels regidors de turisme, Xavier Graset de Vila-seca, Benet Presas de Salou i Xavier Martí de Cambrils, ha tingut l’oportunitat de copsar directament la tendència d’un mercat molt fidel a la destinació i que va notar un important increment la passada temporada. Segons ha informat la Consellera de Turisme de l’Ambaixada espanyola per a Bèlgica i Luxemburg, Laura Pena, el mercat belga va incrementar en un 11% les visites a Catalunya l’any passat.Pena ha afegit que 600.000 belgues van visitar Catalunya l’any passat i el percentatge de les vendes per tour operació per aquesta temporada ja arriben al 15%, lleugerament per sobre de les vendes de l’any passat en aquestes alçades de l’any.

La tendència del mercat belga és que paulatinament incrementi les compres directes, sobre tot a través del canal internet i la recerca d’informació directa també és cada cop més important. En conseqüència la feina que es fa durant aquests dies a la fira, pot ser determinant per triar la nostra destinació.El turista belga suposa el 12,5% del mercat internacional que visita la zona central de la Costa Daurada. La importància i singularitat del mercat és que viatja molt fora de temporada, i amb estades llargues, el perfil de visitant és molt familiar i també turista sènior.

La jornada s’ha completat amb la visita de l’ambaixadora d’Espanya a Bèlgica, Sílvia Iranzo, que ha conversat també amb els regidors i així ha tingut l’oportunitat de conèixer personalment l’oferta turística dels municipis i de PortAventura. Els regidors han despatxat també amb la directora del Centre de Promoció Turística de Catalunya al Benelux, Imma Ballestín, qui ha reafirmat la importància d’assistir a aquesta fira, per l’alta participació de públic i el nivell d’interès que demostren en les nostres destinacions.

Per part de Salou, el regidor Benet Presas ha destacat la fira com a marc per donar a conèixer l’oferta de turisme esportiu per aquest mercat. El belga destaca per la pràctica del ciclisme i del futbol. En aquest sentit, Salou gràcies a les noves instal·lacions que s’inauguraran en breu serà punt de referència per aquest tipus de turisme.

Xavier Martí, per la seva part, ha volgut deixar palès el compromís de Cambrils per aquest mercat ja que suposa en global més del 7% del mercat estranger, és molt important per a l’oferta campista cambrilenca, a més de ser propietaris de segones residències en el municipi. El sector sènior també es destacable ja que tendeix a fer vacances fora de temporada.

El regidor de turisme de Vila-seca, La Pineda Platja, Xavier Graset, ha volgut destacar el comportament dels assistents a la fira, suposant un degoteig constant de consultes sobre l’oferta de la zona. L’oferta complementària de La Pineda, amb productes especialitzats en wellness, és un dels atractius més sol·licitats.

Empresaris de la zona, principalment del sector campista, s’han desplaçat també a la fira.

Galeria d'imatges

20120202_Brusselles.jpg
20120202_Brusselles.jpg

Document Actions