Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els municipis de l'AMT Sol y Playa han rebut aquest estiu el 10% dels turistes del país

dilluns 07 novembre 2022

La Alianza de Municipios Turísticos (AMT) ha celebrat la Junta Directiva, en el marc de la World Travel Market

La Junta Directiva de la Alianza de Municipios Turísticos (AMT) de Sol y Playa ha mantingut avui una trobada en el marc de la World Travel Market de Londres, per avaluar el progrés del sector durant l'estiu passat, en què els vuit municipis de l'AMT van liderar la recuperació a Espanya, rebent el 10% dels turistes nacionals i internacionals.

Les dades publicades per l'Instituto Nacional de Estadística (INE) revelen que dels 36,5 milions de turistes que van escollir Espanya per passar les vacances durant els mesos de juliol, agost i setembre, són 3,6 milions les que es van decantar pels municipis que lideren l'AMT de Sol y Playa.

Després de la crisi social i econòmica provocada per més de dos anys d'aturada a l'activitat turística, com a conseqüència de la pandèmia, són Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, Sant Bartolomé de Tirajana i Torremolinos els vuit municipis espanyols que s'encarreguen de liderar una recuperació històrica per al sector, apropant-se a les xifres de visites, ocupació i generadores d'ocupació anteriors al 2020.

Amb el procés de recuperació del sector turístic en marxa i la tornada a la normalitat anterior a la Covid-19, durant aquest estiu s'han aconseguit ocupacions mitjanes que ronden el 85% en aquests vuit municipis, mentre que a la resta de destinacions espanyoles amb prou feines es va assolir el 70%.

A més, els responsables municipals han protagonitzat una jornada de treball que permetrà continuar avançant en el compliment dels objectius d‟aquesta associació de municipis.

La trobada també ha servit per avançar en el procés de definició de municipi turístic, que compta amb el suport del Ministeri de Turisme, i que permetrà consolidar les fórmules de finançament d'aquests municipis, equiparant-les amb el nombre de visitants que suporten, així com al procés per aconseguir que l'any 2023 compti amb un pla nacional especial destinat al turisme de sol i platja.

A més d'altres qüestions administratives, sobre la taula de la reunió de la Junta Directiva de l'AMT Sol y Playa hi ha estat la preparació de la propera assemblea de l'entitat, que se celebrarà a finals del mes de novembre a Salou; i la realització del fòrum #techYdestino i entrega AMT Smart Destinations Awards, impulsat per l'Alianza i l'Instituto Tecnológico Hotelero, que es realizarà a la propera edició de FITUR.

 

Sobre l'AMT Sol y Playa


L'Alianza de Municipios Turísticos de Sol y Playa (AMT) neix el 2017 amb la iniciativa de vuit destinacions turístiques pioneres a Espanya, com són Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, Sant Bartolomé de Tirajana i Torremolinos. Els objectius clau són el tractament dels problemes que afecten el finançament dels municipis turístics i el compromís amb la digitalització del sector, la sostenibilitat, l'accessibilitat i la cooperació entre destinacions.

Document Actions