Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els municipis de Vila-seca i de Salou creen una nova tarifa social per l’aigua de cara al 2017

divendres 30 desembre 2016

L’assemblea general de la mancomunitat de l’aigua modifica la taxa amb un increment vegetatiu per mantenir l’equilibri econòmic de la concessió

La mancomunitat gestora dels recursos hídrics de Vila-seca i de Salou ha aprovat de cara al proper any algunes novetats en la facturació del consum de l’aigua potable entre la població d’aquests dos municipis, prop de 42.400 llars.

D’una banda, la creació d’una tarifa social per ajudar a garantir la cobertura de les necessitats bàsiques d’aigua i a establir un valor del cànon adaptat a les situacions de vulnerabilitat de la població menys afavorida n’és un dels principals canvis. Aquesta tarifa s’aplicarà a partir del proper any 2017 si bé s’haurà de sol·licitar a través de la pàgina web de l’Agència Catalana de l’Aigua ACA_ tarifa social, o directament a les oficines de SOREA on es podrà dipositar de manera física la documentació al C/ Barcelona, 67 de Salou. Per tal de poder-se acollir a la tarifa social s’han de complir una sèrie de requisits ja que aquesta està adreçada a:

-Sol·licitants que formin part d’una unitat familiar amb tots els seus membres en situació d’atur.

-Perceptors d’una pensió mínima contributiva o SOVI per jubilació o viduïtat.

-Perceptors d’una pensió mínima contributiva per incapacitat permanent.

-Perceptors d’una pensió no contributiva per jubilació, jubilació per invalidesa i invalidesa.

-Destinataris dels fons de la prestació econòmica de la renda mínima d’inserció (RMI).

-Perceptors de les prestacions socials de caràcter econòmic per atendre determinades situacions de necessitats bàsiques (Llei 13/2006, de 27 de juliol).

-Perceptors del fons del règim Fons d’Assistència Social (FAS).

-Perceptors del fons de la Llei d’Integració Socials dels Minusvàlids (LISMI).

La mancomunitat de l’aigua ha fixat en 0,3 euros per metre cúbic el cost de l’aigua als beneficiaris de la tarifa social.

Canvis en llars nombroses

A més, també s’ha modificat la normativa en el cas de les unitats de convivència nombroses, és a dir, de més de tres persones convivint al domicili familiar. Si abans es prenia com a referència el fet de ser família nombrosa a partir de l’aprovació d’aquestes noves tarifes s’adopta un acord per part de la mancomunitat que estableix una bonificació per cada persona de més que sobrepassi el límit de 3 persones que convisquin al domicili; incrementant-se en 3m cúbics el mínim de consum.

Finalment, pel que fa l’increment de l’ordenança fiscal reguladora de l’aigua aquesta patirà un augment del 2,83%, passant dels 0,59 euros per metre cúbic als 0,60 en el cas de la tarifa habitual; aquesta modificació de l’ordenança que revisa la tarifa es justifica pel manteniment de l’equilibri econòmic de la concessió.

Galeria d'imatges

Sin_ttulo-1.jpg

Document Actions