Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els organitzadors de 'Míster RNB Espanya' destaquen la ment oberta de Salou: "Ens hem sentit com a casa"

JESÚS BUENO i JUAN DELGADO són els màxims responsables del certàmen masculí 'Reinado Nacional de Bellesa' (RNB). Aquest diumenge, s'elegirà, d'entre els 52 candidats, el Míster RNB Espanya en un acte que tindrà lloc a l'Hotel Alannia de Salou. Juan Delgado i Jesús Bueno explican, en una entrevista, aspectes menys coneguts del concurs...

dissabte 21 octubre 2023

En què consisteix el 'Reinado Nacional de Bellesa' (RNB) masculí? Quants aspirants?
Amb un total de 52 candidats, un per província, Míster RNB España neix per modificar la imatge i la percepció que existeix, per desgràcia i fallada, d'aquest tipus d'esdeveniments.

Es pot explicar millor?
Després de la desaparició de Miss i Míster Espanya el 2011, i nombrosos concursos fent gala per tot el país, sorgeix la necessitat reiterada en el temps d'un certamen oficial i més professional, que tituli els diferents representants als concursos anuals Grand Slam -més importants del món-, els més longeus i amb més repercussió en premsa i mitjans. Entenem aleshores el certamen nacional Míster RNB España, recolzat per nombrosos acords i convenis internacionals, nacionals, provincials i municipals, com una llançadora, tant per als seus participants en representació de les províncies i ciutats autònomes del nostre país, les quals tenen la possibilitat de representar Espanya als millors escenaris del món; com per al municipi, que promourà activitats a la joventut com ara l'esport, el talent, la cultura, el turisme i la conscienciació social.

Tot això fa de Míster RNB Espanya un aparador únic on vincular la joventut dels candidats amb els valors que avui enforteixen el creixement i el desenvolupament de la nostra societat.

L'organització del certamen ha trobat a la capital de la Costa Daurada l'escenari perfecte per emmarcar els valors que es promouen a cada edició del concurs

Per què heu triat Salou?
Salou és conegut per la seva immensa oferta turística, i per això es pot intuir una resposta òbvia a aquesta pregunta, però més enllà d'aquest fet, l'organització del certamen ha trobat a la capital de la Costa Daurada l'escenari perfecte per emmarcar els valors que es promouen a cada edició del concurs.

Quins són?
Sensibilitat pels problemes socials, esport, cultura i molta naturalesa, espectacular, per cert, han estat els motors que han incentivat la nostra elecció.  Per nosaltres, aquells llocs que abracen tota mena de turisme com a part intrínseca del que són han de ser conscients que als visitants cal enamorar-los amb una àmplia carta d'opcions per fidelitzar i fer de les seves experiències moments únics. Salou és l'exemple perfecte que això és possible. La barreja de tradició mediterrània amb la visió moderna d'on hem d'anar com a societat és el que destaquem més de l'essència que es respira a Salou.

L'aspirant que més temps hagi dedicat al seu projecte social es converteix de manera directa en un dels finalistes a Míster RNB Espanya

Aquest esdeveniment a més de destacar la bellesa personal dels aspirants, es fa una promoció del vessant humà i solidari...
Amb el títol "FROM THE GROUND UP" Míster RNB Espanya converteix en part fonamental de la competència el treball social de tots i cadascun dels nostres candidats. Essent exigida obligatorietat la presentació d'un projecte individual que els candidats han de desenvolupar a les seves províncies durant el temps que duren els seus regnats. Posteriorment, en cas de guanyar, aquests projectes es continuen de cara a presentar-los a les diferents cites internacionals on ens representaran.
Per a nosaltres és fonamental conèixer que mou els nostres candidats, quines són les seves preocupacions diàries o en què creuen que fallem com a societat. La cura per la gent gran, l'ajuda contra la fam, problemes d'addicions, violència de gènere, la protecció animal o visibilitzar moviments vulnerables, solen ser el centre d'aquesta activitat que ja és de vital importància per a la resolució dels resultats finals del concurs. L'aspirant que més temps hagi dedicat al seu projecte social es converteix de manera directa en un dels finalistes a Míster RNB Espanya. 

La principal funció del concurs és donar un nou i renovat horitzó als nostres participants, no sols organitzatiu, sinó més professional i humà

Hi ha històries de vida i algunes de molt boniques i tendres darrere de cada candidat...
Sense anar més lluny, el guanyador de la prova FROM THE GROUND UP l'any passat va ser el representant de Barcelona. En un emotiu vídeo que recollia quina era la seva involucració personal, vam poder descobrir, com per motius diferents i durs, s'havia criat en una casa d'acollida per a menors. Avui dia, ell manté una estreta relació amb aquells cuidadors i persones que en el passat el van convertir en el magnífic home que és avui dia.

A la versió femenina, Miss RNB Espanya, a la seva última edició la guanyadora d'aquesta prova va ser la representant de Terol; qui ens ensenyava quin era el seu treball en una associació d'ajuda a nens i adolescents amb diversitat funcional, de la qual ella va formar part en un passat com una d'aquelles noies, un missatge de superació emotiu i que descobreix la realitat d'aquest tipus d'esdeveniments avui dia. Tots podem, totes les realitats són vàlides perquè tot allò que existeix ens hauria de preocupar.

Què destacaríeu d'aquest concurs?
La nostra principal funció és donar un nou i renovat horitzó als nostres participants, no sols organitzatiu, sinó més professional i humà. Reflectir la bellesa en la promoció turística de localitats de tot el país, mostrar dels nostres aspirants: qualitats artístiques treballades, foment de l'esport i un estil de vida saludable, projecció en moda i televisió, sortides laborals remunerades, maneig i impacte a les xarxes socials, mediatització, implicació humanitària i labor benèfica, confiança i oratòria davant d'un públic. En definitiva, persones d'èxit, per avui i demà.

Per a nosaltres la paraula càsting comporta l'acció de recollir totes les realitats que ens componen com a societat

Com es fa el càsting?
Hi ha diverses vies per arribar a formar part de Míster RNB Espanya. Tenim grans aliats, les nostres delegacions provincials, que trien els representants de les províncies que dirigeixen.
D'altra banda, tenim un equip de cercadors que s'encarreguen de trobar aquells nois que creiem que tenen qualitats per formar part de l'experiència. És un equip molt preparat perquè busquem molt més que allò que l'ull pot veure. També tenim durant tot l'any, a la nostra web www.rnbespana.com, una finestra a la inscripció per a aquelles persones que senten que estan preparades per fer el salt i viure l'experiència. Mensualment, rebem al voltant de 100-200 inscripcions.

Hi ha una persona trans. Aquest fet ajuda a normalitzar i a naturalitzar la situació, oi?
En el moment que comencem a elaborar el grup de 52 candidats sempre tenim en compte que estem fent un càsting. Per a nosaltres la paraula càsting comporta l'acció de recollir totes les realitats que ens componen com a societat. A partir d'aquell moment, tots competeixen en igualtat de condicions sota l'imperatiu que tots som iguals.

Quins problemes trobeu a l'hora de preparar aquest certamen?
Els problemes són part de l'èxit. Cal saber refer-se i trobar aprenentatge en aquells detalls o dificultats que en algun moment ens ho han posat complicat. Si alguna cosa té solució, hem de cercar-la; i si no en té, per a què preocupar-nos?

Ens va enamorar la vocació de treballar per Salou que té l'equip de govern 

Salou és un municipi atractiu per acollir aquest tipus d'esdeveniments?
La ment oberta i les ganes de fer créixer Salou són la peça clau d'aquesta idoneïtat. Nosaltres ens hem sentit com a casa, i com diu la dita popular "com a casa no s'està enlloc".

Heu tingut suport de l'Ajuntament?
L'Ajuntament ens ha rebut amb les portes obertes, especialment l'afecte del senyor alcalde Pere Granados, la corporació municipal i el Patronat de Turisme. Tots han mostrat una sensibilitat exquisida interessant-se en tot moment per la part personal i el caràcter social del certamen. Ens va enamorar la vocació de treballar per Salou que té l'equip de govern.
Estem treballant en diversos apartats com les visites turístiques per mostrar, a través dels candidats, els tresors i els atractius del municipi. Per nosaltres és la unió perfecta, un lloc de somni en mans d'un excel·lent equip perquè per part nostra puguem desenvolupar el millor dels aparadors del que som a través dels diferents representants provincials.

Galeria d'imatges

image00001.jpeg
43cb519f-1661-4d2a-8dfe-dbe6c5e78d60.jpg
b1ee2074-8b6c-4711-8f1e-63b1a7502f04.jpg
GRUPAL-RNB-ESPAÑA-600x400.jpg

Document Actions