Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els professionals i microempreses del sector turístic podran beneficiar-se d’una nova línia de subvencions de la Generalitat, per fer front a les conseqüències econòmiques de la COVID-19

dimecres 15 abril 2020

El Govern, a través del Departament d’Empresa i Coneixement, ha publicat les bases reguladores i les condicions per a la concessió de dits ajuts

La subvenció consistirà en una aportació única de 2.500 euros per persona beneficiària

El termini per presentar les sol·licituds s’inicia demà dijous, 16 d’abril, i romandrà obert fins que s’exhaureixi el pressupost destinat, de 3.500.000 euros

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que ‘el turisme necessita més ajudes que mai, ja que és un sector estratègic i clau del desenvolupament econòmic, de tot Catalunya i de l’Estat espanyol’

El Govern de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Empresa i Coneixement, ha fet pública la convocatòria per a la concessió de subvencions a professionals i microempreses del sector turístic de Catalunya afectades econòmicament per les conseqüències de la COVID-19, per tal de fer efectiva la continuïtat de les seves activitats.

D’aquesta manera, els afectats i interessats de Salou que compleixin els requisits establerts a les bases específiques podran beneficiar-se de dits ajuts.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “el sector turístic és un sector econòmic transversal que ajuda la resta”. I ara, “el turisme necessita més ajudes que mai, ja que és un sector estratègic i clau del desenvolupament econòmic de tot Catalunya i de l’Estat espanyol”.

Segons ell, “necessitem que les administracions supramunicipals ens ajudin”, perquè “hem dinamitzar aquesta indústria motor”. Tanmateix, “tenim una realitat encara més dura: els treballadors i treballadores del turisme”. Granados manifesta que “cal que, amb urgència, Europa, el Govern de l’Estat espanyol, la Generalitat, com ho està fent, creïn uns ajuts específics per dinamitzar el sector turístic; i no només l’allotjament, sinó també els autònoms, sense oblidar, però, l’atenció i les ajudes als treballadors i treballadores”.

Per poder optar a les subvencions de la Generalitat cal ser

- Establiments d'allotjament turístic: establiments hotelers, apartaments turístics, càmpings i establiments de turisme rural.

- Empreses turístiques de mediació: agències receptives amb seu central a Catalunya, empreses gestores de destinació (destination managers companies), organitzadores professionals de congressos i explotadores d'habitatges d'ús turístic.

- Establiments i activitats d'interès turístic: persones o empreses que contribueixen a dinamitzar el turisme i afavoreixen les estades en el territori.

- Guies de turisme habilitades.

Entre altres requisits, es demana:

- Tenir un màxim de cinc persones treballadores (fixes o discontínues) abans de l'inici de la crisi de la COVID-19, destinades a l'àmbit turístic de l'activitat.

- Tenir una facturació màxima de 500.000 € en el darrer exercici.

Així, l’objectiu d’aquesta línia de subvencions és activar un instrument que ajudi una part d’aquestes petites empreses i persones autònomes que representen un percentatge molt important del conjunt del sector i que es troben en una situació delicada; i impulsar, així, la reactivació de l’economia catalana i promoure el desenvolupament econòmic.

La subvenció consistirà en una aportació única de 2.500 euros per persona beneficiària i està adreçada a despeses corrents, com ara sous, lloguers, etc. L'import màxim destinat a la concessió d'aquestes subvencions és de 3.500.000 euros. Aquest es podrà ampliar, si escau, mitjançant una resolució de la consellera d'Empresa i Coneixement.

El termini per presentar les sol·licituds s’inicia demà dijous, 16 d’abril, i romandrà obert fins que s’exhaureixi el pressupost destinat.

Les bases i vies de lliurament de sol·licituds es poden consultar al següent enllaç: 

https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/8112/1792088.pdf

 

Fitxers adjunts

Document Actions