Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els Reis d'Orient repartiran per primera vegada a Salou més de 1.000 kg de caramels sense gluten

dijous 03 gener 2008

S.M Els Reis d'Orient arribaran en barca al port de Salou el proper 5 de gener a les 18.30 hores. Ho faran carregats de regals i de dolços. En aquesta ocasió, concretament, durant el seu recorregut pels carrers del municipi repartiran més de 1.000 kg de caramels i 300 kg de carbó.

Els caramels que donaran seran, per primera vegada, sense gluten. D'aquesta manera, els Reis es volen solidaritzar amb els nens i nenes que pateixen la malaltia celíaca. Per una predisposició genètica, aquests infants reaccionen a la ingesta del gluten, una proteïna present al blat, civada, ordi i sègol que els provoca una lesió a les vellositats del budell prim que afecta la seva capacitat d'absorbir els nutrients dels aliments.

'No volem que cap nen ni nena es quedi sense caramels aquest Nadal i menys per una intolerància al gluten. La incidència d'aquesta malaltia s'estima actualment en 1/100 i això no ha de ser un motiu perquè els infants que la pateixin hagin de renunciar al gust dolç i deliciós dels caramels', han declarat Melcior, Gaspar i Baltasar.

Els Reis d'Orient, acompanyats d'un grup d'animació, una desena de cavalls, pastorets, músics, diables i l'estrella de Nadal, saludaran a tots els ciutadans de Salou pujats cadascun d'ells en la seva carretel·la, al seu pas pel carrers Barcelona, Carrilet i Advocat Gallego, fins arribar a l'Ajuntament. Allí els estarà esperant l'alcalde i la resta d'autoritats municipals, per lliurar-los les claus de la ciutat i donar-los la benvinguda des del balcó del consistori.Precisament, una de les novetats de la cavalcada del 2008 és l'emplaçament en què tindrà lloc la recepció als Reis: l'edifici de l'Ajuntament, en lloc de l'Espigó del Moll. També serà diferent l'escenari on lliuraran els regals als nens: el Teatre Auditori de Salou substituirà en aquesta funció a la Plaça de la Pau.

Document Actions