Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els turistes valoren Salou per gaudir de les platges, les passejades i la gastronomia

dijous 14 abril 2022

Així ho indica l’Informe de la Caracterització de la demanda turística de Salou, relativa a l’any 2021, proporcionada per Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya


Passejar, anar a la platja i gaudir de la gastronomia, a través de la restauració, han estat les activitats més realitzades pels turistes allotjats a Salou durant el 2021.

A aquestes, les segueixen relaxar-se i descansar, visitar parcs temàtics i/o aquàtics i comprar. Són dades extretes de l’Informe de la Caracterització de la demanda turística de Salou, relativa a l’any 2021, proporcionada per Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya.

Les conclusions que es poden extreure, segons aquest informe, revelen que les preferències dels turistes que visiten la capital del turisme de la Costa Daurada van estar enfocades a la recerca del benestar, gaudint dels espais naturals del municipi, com són les platges. Un benestar que va lligat a la sostenibilitat, entesa com a preservació de l’entorn natural i social, segons apunta l’alcalde Pere Granados, que assenyala que “és interessant veure com la nostra destinació és escollida pels turistes que ens visiten amb la finalitat de fer salut, descansar i gaudir de la natura”.

Segons ha manifestat, "és molt important que el visitant valori aquests aspectes de la nostra oferta i els consideri com a motivacions de la seva visita, ja que estem desenvolupant i impulsant productes en aquesta línia, cap a un municipi sostenible, desconcentrat i diversificat; impulsant polítiques i solucions de desestacionalització i desconcentració dels fluxos turístics".

Afegia, en aquest sentit, que "també la nostra aposta per la mobilitat urbana sostenible, la vianalització i la recuperació de la natura i el paisatge ens permetrà recuperar i promocionar més espai per a les persones". Posa com a exemple l’Avinguda de Carles Buïgas i el futur Eix Cívic, així com el Camí de Ronda.

La gastronomia i el seu gaudiment són la tercera activitat a la què es dediquen els turistes quan visiten Salou. Cal destacar, en aquest sentit, la gran labor que s’està duent a terme des del punt de vista empresarial, sota el paraigües de l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria (AEH) de Salou, amb la col·laboració de la regidoria de Dinamització Econòmica i el Patronat Municipal de Turisme, en la realització d’experiències i propostes gastronòmiques destinades a la ciutadania i als visitants.

L’entreteniment, centrat en el gaudiment dels parcs temàtics i aquàtics, amb PortAventura World com a gran reclam, i el shopping, son els atractius que complementen la llista de les principals activitats dels visitants de Salou. Respecte d’aquest últim punt és important tenir en compte la gran tasca que està fent el sector empresarial i comercial de Salou, plantejant una oferta de qualitat adaptada a les necessitats del públic visitant.

L'alcalde remarca el gran esforç dels sectors comercial i de la restauració, dient que "això s'ha notat en la valoració els nostres visitants, que ja tenen en compte la gastronomia en les seves motivacions de visita a Salou".

Galeria d'imatges

FOTO PLATJA LLEVANT.JPG
MIRADOR PLATJA LLARGA SALOU.jpg
GASTRONOMIA SALOU.jpg

Document Actions