Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els veïns de Barenys-platja de Ponent traslladen a l'alcalde la preocupació per una possible ampliació del Club Nàutic

La trobada també ha servit per tractar d'altres qüestions com el futur del sector 03; les millores al barri o el manteniment als equipaments actuals

dimarts 15 febrer 2011

L'alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb el regidor de Serveis i Manteniment de la ciutat, Pedro Márquez, i la coordinadora de Participació Ciutadana, Maria José Rodríguez, han mantingut les darreres hores una trobada amb els responsables de l’Associació de Veïns i comerciants de Barenys-Platja de Ponent per tal de tractar el dia a dia del barri. Un dels punts que ha suscitat una major preocupació per part dels responsables veïnals ha estat la possible ampliació del Club Nàutic de Salou ja que temen que es malmetin les platges de ponent en cas que tiri endavant l'ampliació de la bocana creixent en 80 metres l'escullera actual. L'alcalde, Pere Granados, els ha informat de l'existència d'un primer informe de la Dirección General de Sostenibilidad de la costa y el mar, organisme depenent del Ministerio de Medio Ambiente, que desaconsella l'ampliació del port. Així, segons els ha manifestat l'alcalde “aquest govern està al costat de l'interès general i no pretenem donar cap pas en fals sense que els informes preceptius ens indiquin què es pot i què no es pot fer”, ha dit. Aquest primer informe és molt clar quant al seu veredicte: “la construcció de l'actual port, separant ambdues platges, ja va ocasionar una variació en el transport entre platges que es reflecteix clarament en la petita amplada de les platges de Ponent, on els temporals amb freqüència arriben fins al mur delimitador del passeig marítim existent”. A més, continua dient:“ és evident que l'actuació que pretén portar-se a terme provocaria una afectació molt negativa a la ja debilitada dinàmica litoral actual de les platges disminuint el transport litoral net entre ambdues, pel que s'informa desfavorablement l'ampliació del port”. Malgrat tot, l'alcalde en la reunió ha explicat als representants veïnals que actualment hi ha una comissió mixta formada entre Ajuntament i Nàutic per tractar de les millores que cal fer per possibilitar l'obertura del nàutic al municipi o la millora de determinats equipaments, però sense que això afecti a les platges. Granados el ha explicat que resten a l'espera d'un segon informe dels tècnics municipals que servirà per determinar el posicionament definitiu del govern municipal respecte de l'ampliació del nombre d'amarratges del club.

 

Altres qüestions que també s'han posat damunt la taula afecten al manteniment de punts del barri com ara les voreres -on s'inicien els rebaixos per a minusvàlids i guals- , o la neteja que s'està fent a la llera del barranc de Barenys on s'està passant de 12 a 24 metres d'ample i que permetrà un cabal més fluid en cas de vinguda d'aigües o que properament s'aprovarà definitivament el sector 03 amb una important zona verda, acomplint d'aquesta manera una de les peticions del barri. En aquest punt, els veïns han traslladat a l'alcalde que esperen que es dugui a terme una solució definitiva per acabar amb les inundacions i tot i lamentar que s'hagin de dur a terme expropiacions prioritzen l'interès general per damunt de tot, encara que si que es posaran al costat dels afectats per tal que rebin la indemnització més justa possible.

Galeria d'imatges

DSCN8742.JPG
DSCN8738.JPG
DSCN8742.JPG

Document Actions