Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els veïns de Salou augmenten d’un 16% les donacions de roba usada a Humana el primer semestre

dimecres 13 juliol 2016

Als 20 contenidors repartits pel municipi s’han recollit fins a 22 tones per a una finalitat social

 

Humana ha recollit durant el primer semestre d’enguany 22.055 kg de tèxtil usat a Salou mitjançat 20 contenidors distribuïts al municipi. És una xifra que representa un augment del 16,5% respecte al mateix període de l'any anterior (18.927 kg).

Aquesta recollida es du a terme conjuntament amb la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Salou. La recollida de tèxtil és un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans. La reutilització i el reciclatge de tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient en reduir la nostra petjada mediambiental, atorgant una segona vida a una peça que d’una altra manera aniria a parar a l’abocador. Les 22 tones recollides durant el primer semestre a Salou representen un estalvi de 69 tones de CO2 a l’atmosfera, cosa que el planeta agraeix.

Per la seva part, el responsable de l’àrea de Recollida d’Humana a Catalunya, Jose Arrancudiaga, agraeix “la col·laboració ciutadana per a donar-li una finalitat social a la roba usada, la qual cosa possibilita que cada any augmenti el volum de recollida de tèxtil al municipi. Volem posar en valor la importància de reutilitzar els residus i contribuir a la sostenibilitat global per a la qual treballem. Per això promovem l’economia circular”.

  

Les peces dipositades als contenidors d’Humana tenen dues destinacions: el 97% s'envia a la planta de classificació de l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reciclatge.

Humana, Fundación Pueblo para Pueblo, organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) que des del 1987 promou la protecció del medi ambient a través de la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia així com d'ajuda social al territori més proper. A més, Humana promou la segona vida de la roba com a pilar de la moda sostenible: no hi ha peça més sostenible que la que ja està fabricada. La xarxa de botigues és essencial en aquesta tasca d’impuls de la reutilització. La Fundació té 39 establiments: 17 a Barcelona, 18 a Madrid, dos a Sevilla i dos a Granada.

Galeria d'imatges

humana.jpg
.jpg

Document Actions