Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els veïns i veïnes de Salou van donar a Humana 45 tones de tèxtil usat el 2015 per a una finalitat social

dijous 11 febrer 2016

Les donacions als 17 contenidors de l'entitat sense ànim de lucre augmenten un 19% respecte l'any anterior

La Fundació Pueblo para Pueblo organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda social al territori més proper, va recollir 45.164 kg de tèxtil usat a Salou al 2015, una xifra que representa un augment del 19% respecte l’any anterior (37.884 kg).

La Fundació té instal·lats 17 contenidors on la ciutadania hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza i als quals Humana dóna una segona vida. La recollida de roba és un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans. A Catalunya, disposa de 1.450 contenidors que l’any passat van recollir 4.490 tones de tèxtil usat.

Actualment els 17 contenidors que la fundació té instal.lats a Salou estan ubicats a: Camí dels Garrigots davant la Deixalleria Municipal, C/ Garrigues amb C/ Rescat davant la Urb. Xalets de Salou, C/ Barcelona amb C/ Carrilet davant Escola Sta. Maria del Mar, C/ Punta del Cavall amb C/ Cala Crancs davant Plaça Cala Crancs, C/ Berenguer de Palou amb C/ Ebre davant Plaça la Pau, Pl. Segregació amb C/ Milà davant Escola Europa, C/ Maria Castillo amb C/ Rosa Sensat davant Escola Salou, C/ Major amb C/ Girona davant Plaça Catalunya, C/ Carles Roig amb C/ Barenys davant Estadi Municipal, C/ Comissió Festes amb Via Aurèlia davant Plaça del Carrilet, Via Roma amb Ps. Del Cèsar davant Pas elevat via del tren, C/ Sol amb C/ Guillem Claramunt davant Plaça de la Provincia, C/ Farigola amb C/ Farola amb Pavelló Cap Salou, C/ Valls amb C/ Penedès davant Parc C/ Valls, C/ Valencia,24 davant Biblioteca Municipal, C/ Tarragona amb Pg. 30 d'Octubre davant Parc Mercadet Setmanal i C/ Jaume Vicenç Vives, 10-12 al Sector Ponent.

“Afortunadament, cada cop hi ha més consciència dels beneficis ambientals i socials que representa la correcta gestió de residus tèxtils. Estem molt agraïts als ciutadans i ciutadanes per les seves donacions i volem que sàpiguen que darrera de cada contenidor hi ha un treball intens de preparació per a la reutilització, amb l’objectiu d’allargar la vida útil de les peces i donar una finalitat social a la roba usada”, afirma Jose Arrancudiaga, responsable de l’àrea de Recollida d’Humana a Catalunya.

Camí dels Garrigots

Deixalleria Municipal

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

humana.jpg
Humana_Classificaci.jpg

Document Actions