Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els WRC híbrids, protagonistes del RallyRACC

divendres 14 octubre 2022

L'organització del RallyRACC reforça el seu compromís mediambiental i incrementa l’interès tecnològic, amb una elevada presència de vehicles que utilitzen carburants sintètics

La competició comptarà enguany amb 111 equips, que prendran la sortida el dijous dia 20, des del podi de Salou

Els campionats del Món (WRC) i d'Europa (ERC) es donaran cita a la Costa Daurada en un RallyRACC que tanca el calendari europeu

 

El Campionat del Món FIA de Ral·lis (WRC) i també el Campionat d'Europa FIA d'aquesta mateixa especialitat (ERC) arriben a Catalunya amb la disputa del 57 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España 2022, prova que tancarà el calendari europeu de la màxima especialitat automobilística de carretera.

En aquesta edició, el triangle Salou, PortAventura World i Costa Daurada tornaran a acollir, per dissetena vegada consecutiva, la prova catalana i espanyola, que serà puntuable per als Campionats del Món i d'Europa amb els campions ja proclamats en la prova anterior. Tant els finlandesos Kalle Rovanperä–Jonne Halttunen en el WRC com els espanyols Efrén Llarena–Sara Fernández en l'ERC, estrenaran en el RallyRACC la condició de nous campions 2022 dels seus respectius certàmens.

L’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha manifestat que “ens sentim afortunats d’acollir el RallyRACC, i amb etapes que tenen com a epicentre el nucli urbà de Salou, punt de trobada de milers de seguidors, turistes i visitants. I també comptem amb la complicitat del territori". Així, "entre tots, sumem sinergies per rebre aquest esdeveniment del motor de transcendència mundial, que dinamitza turisme i economia”.

Per la seva banda, el vicepresident de l'entitat, Hèctor Maiquez, ha dit que “com cada any, esperem amb molta il·lusió el Rally, un esdeveniment importantíssim pel seu impacte econòmic i repercussió mediàtica, a nivell internacional”.

 

Salou, PortAventura World i Costa Daurada

Els punts clau del RallyRACC són els mateixos que l’han distingit els últims anys. El podi de sortida i arribada, en el qual també se celebrarà la cerimònia de repartiment de premis, estarà situat en el Passeig Jaume I de Salou. El parc de treball per a tots els equips se situarà un any més a l'aparcament de PortAventura World, mentre que la base de cursa (headquarters) i la sala de premsa seguiran ubicades a les instal·lacions que ofereix el Centre de Convencions del Business Centre d'aquest mateix parc temàtic.

A més de l'Ajuntament de Salou i PortAventura World, la competició compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, el Patronat de Turisme de la Costa Daurada, el Patronat de Turisme de Salou i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

 

Un itinerari amb 19 trams cronometrats

El 57 RallyRACC, el recorregut del qual es va presentar fa quatre mesos, compta amb un itinerari total de 1.330,91 km dels quals 293,77 km són de velocitat repartits en 19 trams cronometrats sobre asfalt. Aquest itinerari es disputarà al llarg de tres jornades de competició, del divendres 21 al diumenge 23 d'octubre. Prèviament, el dijous dia 20 tindrà lloc el shakedown o tram de proves al Coll de la Teixeta (4,21 km), així com la cerimònia oficial de sortida a Salou.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

IRUN8456.JPG
IRUN8601.jpg
IRUN8629.JPG

Document Actions