Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Ensenyament destina 27.500 euros a la 1a convocatòria de beques per llibres i material escolar pels alumnes de Salou

L’empresa Repsol aportarà 42.000 euros al llarg dels propers quatre cursos, fruit d’un conveni signat amb l’Ajuntament, i l'altra part de les ajudes es financen amb fons municipals

dijous 28 novembre 2013

La regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Salou obre avui el termini per tal que les famílies de Salou amb fills estudiants puguin optar a les primeres beques  per subvencionar llibres i material escolar. La dotació econòmica que es repartirà entre les famílies amb nens d’educació infantil i primària és de 17.000 euros i es finança amb recursos municipals mentre que les beques que es concediran als estudiants de secundària i de batxillerat van a càrrec de l’obra social de l’empresa Repsol la qual, a través d’un conveni amb l’Ajuntament de Salou s’ha compromès a aportar 10.500 euros anuals per un període de 4 anys; per tant aportant una suma total de 42.000 euros.

Aquest conveni de col·laboració per tal d’impulsar projectes educatius i de suport als estudiants de secundària i de batxillerat de Salou s’inicia aquest curs 2013-2014 i finalitzarà el 2017-2018, amb la finalitat de “reduir les fonts de desigualtats i afavorir les condicions d’equitat i igualtat d’oportunitats entre alumnes”. A més, segons el conveni aquestes aportacions de Repsol a la regidoria d’Ensenyament han de “contribuir a desenvolupar en els alumnes les capacitat que els permetin adquirir la formació, maduresa intel·lectual i humana, i els coneixements i habilitats que permetin desenvolupar les funcions socials i incorporar-se a la vida activa amb responsabilitat i competència sense els condicionants econòmics o socials”.

Per tot plegat, com ha explicat l’alcalde, Pere Granados, a partir d’aquestes aportacions “s’han dissenyat unes bases específiques per dur a terme una convocatòria pública de beques pels escolars que hauran de permetre alleujar les càrregues que per a moltes famílies suposa fer front a l’estudi i a la compra de llibre pels seus fills en edat escolar”, ha manifestat. “Sensibles a aquestes necessitats de la societat hem trobat en l’empresa Repsol una bona predisposició a aportar uns fons que ajudaran als estudiants de Salou a poder seguir endavant amb la seva formació”, ha afegit el batlle, “ a més de comprometre una quantitat molt important de recursos propis per a aquesta finalitat que, entenem, és bàsica i pot ajudar a moltes famílies a alleugerir les càrregues econòmiques que suposa la tornada a l’escola”.

El coordinador de Comunicació als Complexes Industrials de Repsol, Josep Bertran ha manifestat “el total suport vers l’educació en uns moments on hi ha un nou escenari que ens obliga a ser flexibles i a estar ben preparats per poder desenvolupar-se en el context sòcio-laboral. Aquest és el perquè estem disposats a invertir en l’educació dels nens i nenes de Salou”.

Per la seva part, la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, ha destacat la bondat d’aquesta primera convocatòria que surt a la llum i que comprèn estudiants des dels 3 als 18 anys; “tot i que els recursos dels que disposem són limitats entenem que és una bona mesura, que ja hem anat comunicant a les direccions dels centres educatius per tal que transmetin directament la informació a les famílies”. La instància per sol·licitar la beca es pot recollir a la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament (planta baixa), on hi consta la documentació adjunta que cal presentar en compliment de la normativa vigent en matèria de subvencions.

Les primeres beques escolars de l’Ajuntament de Salou estan dotades amb 20,60 euros per a l’educació infantil;  57 euros pels de  primària; mentre que els de secundària rebran fins a 88,00 euros i, finalment, els de batxillerat podran rebre una quantia de 70,00 euros per alumne.

Els centres escolars faran difusió de les beques per tal que els interessats puguin acollir-se i presentar-se a la convocatòria que finalitza el proper 21 de desembre.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

llibres.jpg

Document Actions