Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Ensenyament dotarà de més places de P1 a la llar d'infants Balena Blava de Salou

dimarts 26 maig 2009

L'alcalde Pere Granados ha visitat tres centres educatius del municipi per conèixer de primera mà les necessitats dels equipaments

L'alcalde de Salou, Pere Granados, junt amb el regidor d'Ensenyament, David Ninyà, han visitat aquest matí la llar d'infants municipal 'La Balena Blava', així com les obres del nou centre, 'El Cavallet de Mar', que es posarà en funcionament aquest proper mes de setembre. Després d'escoltar la directora del centre, Sandra Plaza, han acordat reduir de 2 a 1 l'aula destinada als nadons més petits, de 0 a 1 anys, i d'aquesta manera poder ofertar una tercera aula de P1 (1 a 2 anys) on hi ha una punta de demanda més elevada, després de tancar-se les preinscripcions escolars. Segons ha pogut constatar l'alcalde i el regidor una de les aules resta buida per falta de matriculacions però, en canvi, les peticions per a nens i nenes de 1 a 2 anys tenen una important llista d'espera. 'No podem permetre que una aula estigui buida i que, en canvi, hi hagi famílies que no puguin disposar d'una plaça per al seu fill', ha assegurat l'alcalde.

Després d'aquesta decisió 'que entrarà en vigor de cara al proper curs- i l'obertura del nou equipament Cavallet de Mar quedarà coberta la demanda per a l'alumnat en aquesta franja d'edat. Aquesta segona guarderia tindrà capacitat per a un total de 82 infants: 16 de 0 a 1 anys; 26 d'1 a 2 anys; i 40 de 2 a 3 anys. En aquest espai s'han aixecat sis edificis amb l'aulari, serveis, i patis coberts i exteriors, així com un dormitori, un menjador, una cuina, vestidors per als professors, una consergeria, un despatx de direcció, una sala de professors i una sala polivalent, entre altres dependències. Les obres de la llar d'infants Cavallet de Mar tenen un cost de 1.430.000 euros. Properament es licitarà el plec de clàusules per adjudicar en concurs públic aquest servei.

Mentrestant ja s'està projectant una tercera llar d'infants a la zona del cap de Salou a Pla de Maset.

La tercera de les visites que ha realitzat l'alcalde de Salou amb el regidor de l'Àrea i altres tècnics municipals ha estat a l'IES Santa Maria del Mar on s'han compromès diverses obres de manteniment de cara a l'estiu aprofitant el calendari escolar i s'ha parlat de concertar una visita amb el Delegat d'Ensenyament per tal de trobar una sortida als barracons del centre. 'No podem permetre que hi hagi escolars en barracons i que al CEIP Voramar les aules estiguin per completar', assegurava l'alcalde.

Document Actions