Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Entrevista Antonio Banyeres al Diari Aqui

dimecres 04 juliol 2007


3 JULIOL DE 2007
COSTA |

'És necessari equilibrar la ciutat'
Beatriz Higueras| bhigueras@aqui.cat | Salou

Parlem del fet noticiable més recent: divendres passat els set regidors de FUPS i els tres de l'oposició del PP van abandonar el primer ple del nou mandat. Quina opinió li mereix aquest fet'
Em sembla una falta de consideració amb els membres del ple i amb els ciutadans que els han nomenat per controlar la feina municipal. Retirar-se a l'inici de la sessió és un acte democràtic, però èticament incorrecte. A més, no tenien raó per fer-ho.

Per què no '
Perquè no és cert que els regidors de l'oposició cobraran un 75% menys del que cobrava l'actual equip de govern quan era a l'oposició. Els continuarem pagant el mateix que nosaltres cobràvem per assistir als plens, les comissions i les juntes de portaveus amb el corresponent increment de l'IPC. El que passa és que ells, per la dinàmica del seu sistema de treball, convocaven plens i comissions extraordinàries (l'any passat, per exemple, n'hi va haver 17 plens, enlloc dels 12 habituals) i nosaltres volem ser conseqüents amb el que proposem.

L'oposició es queixa d'una manca d'accés a la informació.
Això tampoc és veritat. El que volem és que la petició d'informació es vehiculi a través del regidor responsable i que aquella informació que requereixi més detalls es demani per escrit.

Parlant de crítiques: hi ha qui associa el seu tripartit (PSC, CiU i RDS) amb la inestabilitat. Què li diria a la gent que pensa això'
Que només hi ha un equip de govern i que la gran democràcia és la que permet el consens entre els diferents grups polítics. Així s'arriba a una major població i no s'atén només a uns habitants amb unes determinades característiques.


No li preocupa el fet que els salouencs vulguin veure el canvi que van prometre durant la campanya molt ràpidament '
Jo demano a la gent que tingui confiança en nosaltres paciència perquè l'administració funciona d'una manera molt lenta i té pautes que ralentitzen tots els processos. Cal tenir en compte que ens referim a un canvi important, a una reestructuració municipal i s'ha de fer amb seny.

A Tarragona, el nou alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va adoptar, com a primera mesura, la supressió de zona blava. S'ha plantejat aquesta opció'
Tarragona és més regular pel que fa al trànsit i Salou és una zona turística on l'invasió de cotxes que hi ha a l'estiu s'ha d'ordenar. A més, la zona blava només funciona a l'estiu. De tota manera, estem estudiant eliminar ja aquest estiu la zona blava del centre, de l'entorn de la Plaça de la Pau, perquè la gent que hi viu tot l'any no s'ha de veure's perjudicada durant aquests mesos.

També esteu estudiant la ubicació de la nova comissaria de Policia Local, oi'
Sí, i una de les possibilitats que ens estem plantejant és construir-la a on ara hi ha el Càmping La Siesta, al carrer del Nord. Momentàniament i durant uns anys, la nostra idea és suprimir els barracons i els baixos del carrer Reus que ocupa, que són de lloguer i suposen un cost important i destinar l'antic edifici de l'Ajuntament a la Policia Local, assumptes socials, protecció civil i al jutjat de pau.

I què me'n diu de l'emplaçament definitiu de l'Escola Oficial d'Idiomes'
És una altra de les qüestions que estem estudiant. La nostra voluntat és desenvolupar l'altra part de la ciutat, la zona de Carles Buigas, perquè hi hagi vida allí tot l'any. Ara mateix hi ha un centre amb tots els serveis i creiem que cal equilibrar la ciutat, de manera que els veïns d'aquella banda disposin també d'un col·legi i d'establiments oberts tot l'any.

En l'anterior legislatura, les fonts van ser un dels projectes estrella de l'alcalde Esteve Ferran. Vostè també té algun projecte insígnia'
Els projectes d'aquest equip de govern no són projectes faraònics, sinó de gestió i estan encaminats a resoldre els problemes del dia a dia. Donarem prioritat als temes que afecten els ciutadans com ara la canalització de les aigües i l'arranjament dels carrers.

Per cert, té pensat continuar el projecte de les fonts'
Tenim previst continuar-lo, sí, però quan les nostres prioritats ho permetin, perquè tenimés altres projectes per millorar la qualitat de vida dels veïns. De moment, hem d'exigir a l'empresa que les va tirar endavant que es faci càrrec dels problemes.

Document Actions