Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Es convoquen artistes pel programa ‘Art Street’, espectacles de carrer a la Costa Daurada

dimarts 05 maig 2015

Es busquen artistes de diferents disciplines que siguin capaços d’oferir un espectacle d’entre 20 i 30 minuts de durada i de caràcter totalment familiar

 

Es gestiona des de les oficines de Cia. Passabarret SL. I els interessats poden participar-hi fent arribar la informació  fins al 25 de maig

 

Què és ART STREET?

Es tracta d’un circuit de places a tres municipis diferents de la Costa Daurada (Tarragona). Concretament a Salou, Cambrils i La Pineda (Vila-seca). És el primer circuit de la zona en què els artistes treballen a la gorra amb permisos d'ocupació de via pública, anunciats com a activitat d'estiu a l’agenda municipal, amb espais adequats a la feina a realitzar i donats d'alta a la Seguretat Social. 100% legal. ART STREET no és un festival ni ho vol ser: és la solució per regularitzar una activitat artística habitual, oferint les màximes comoditats per què els artistes puguin treballar dignament.

Hi estan implicats la Regidoria de Cultura de Salou, el Patronat de Turisme de Vila-seca i el Patronat de Turisme de Cambrils, i es gestiona des de l’empresa Cia. Passabarret SL.

 

Què busquem?

Artistes de diferents disciplines que siguin capaços d’oferir un espectacle d’entre 20 i 30 minuts de durada i de caràcter totalment familiar. Poden ser acròbates, músics, mims, malabaristes, equilibristes, mags… i que tinguin una relació directa amb el públic, és a dir, com més participatiu millor. No busquem companyies que ofereixin els seus espectacles en plan low-cost. Busquem professionals de la gorra, gent que coneix aquests formats i sap què fer i com fer-ho. S’aconsella experiència prèvia, doncs tot artista coneix la dificultat de treballar al carrer, i les primeres experiències poden ser frustrants.

ART STREET vol dignificar aquest tipus d'espectacles, no competir amb altres propostes a catxet. L'experiència ens diu que funcionen molt bé a aquests espais propostes artístiques de no més de 30 minuts de durada, amb l’obligatorietat de fer un mínim de dos passes diaris. És un circuit especialment recomanat per solistes i duos. Es tindrà en compte de forma especial les propostes d’artistes locals.

 

Quan es fa i on?

Des del dia 1 de juliol fins al 31 d'agost 2015, a places prèviament establertes:

- Salou (3 places)

- La Pineda (2 places)

- Cambrils (3 places)

Cada proposta rotarà per diferents places del circuit. Cada dia a un espai diferent.

Les propostes artístiques han d'estar, com a mínim 15 dies consecutius al circuit (es pot excusar un dia per existència d’altres compromisos laborals), i es pot treballar a cada espai entre les 20h i les 22h com a horari prioritari.

 

Quins espectacles es poden realitzar?

No es prioritza el contingut ni la disciplina artística, si bé com més sorprenent i innovador sigui, millor. El que sí es prioritzarà és que s’ofereixi un espectacle, amb principi i final. Per exemple, una estàtua humana, que treballa amb un barret a terra, quedaria sistemàticament exclosa de la proposta per diferents motius: primer perquè no és una proposta de curta durada, doncs treballa tota l’estona; gairebé no té feed-back amb el públic i no passa el barret, doncs el deixa sempre a terra.

Cal destacar la importància de passar el barret en un moment de l’espectacle de manera activa. En cas de fer-se de manera passiva l’artista incompleix les Ordenances Municipals.

En el cas dels músics, hauran d’oferir un repertori definit en el temps disponible de cada actuació, convertint la seva proposta en un concert de durada limitada. Donada la proximitat de vivendes, s’estudiarà cas per cas les propostes amb instruments de percussió, i caldrà controlar els volums en el cas d’instruments amplificats.

 

Què ofereix cada municipi?

Cada municipi promou l’activitat al seu programa d'estiu. A més, ofereixen una zona marcada, que sovint compta amb llums (dos focus) i sempre amb connexió elèctrica. Una persona estarà durant tota l’estada de la companyia a disposició dels artistes per ajudar-los i assessorar-los en què calgui.

 

Cal pagar?

Si sou autònoms no. En cas contrari, caldrà estar d’alta a la Seguretat Social per contracte. L’organització pot facilitar els contactes necessaris d’empreses que es dediquen a aquest tipus de subcontractacions o contractar-los directament per realitzar l’activitat.

 

Com en puc saber més o inscriure'm?

Es gestiona des de les oficines de Cia. Passabarret SL.

Si us interessa participar-hi cal que ens feu arribar la vostra informació a artstreet@passabarret.com

fins al 25 de maig. Cal que indiqueu un telèfon de contacte i també el temps que us interessa treballar al circuit, per quinzenes:

- 1-15 de juliol

- 15-31 de juliol

- 1-15 d’agost

- 16-31 d’agost

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

art_street.jpg

Document Actions