Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Es convoquen unes sessions informatives per explicar a la ciutadania com ha d'actuar en cas d'accident químic

divendres 02 novembre 2007

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, juntament amb el consistori de Salou, ha organitzat per al proper dilluns 5 de novembre, una sessió informativa adreçada als líders d'opinió d'aquest municipi sobre el Pla d'emergències del sector químic de Catalunya (PLASEQTA) i una altra, per al proper dilluns 15 de novembre, dirigida a tota la ciutadania.

Aquesta sessió, prevista a les 19.30 hores al Centre Cívic, situat al carrer Advocat Gallego, s'emmarca dins de la campanya d'informació a la població que està duent a terme l'administració catalana, per donar a conèixer els riscos i les mesures de prevenció i protecció que cal seguir en cas d'un hipotètic accident químic. En aquesta campanya hi col·labora l'Ajuntament de Salou, com a municipi afectat pel PLASEQTA, doncs està a prop de les indústries químiques que operen a la comarca del Tarragonès, a més de les pròpies empreses químiques de l'entorn.

Per valorar l'efectivitat d'aquest pla d'emergències i millorar-lo en allò que calgui, es preveu realitzar el proper 20 de novembre un exercici que consistirà en l'activació de les sirenes d'avís per provar el seu so. A Salou, concretament, hi ha col·locades dues sirenes: una al costat del Mirador i l'altra al carrer Pompeu Fabra. Es calcula que el so de cadascuna d'elles se sent a 500 metres a la rodona. El so amb què es declara l'alerta consta de tres senyals d'un minut de durada cadascun, amb un interval de silenci de 5 segons; i el so del final de l'alerta, d'un senyal continu de 30 segons de durada.

A banda de convocar aquestes sessions informatives en els municipis afectats, el govern català ha editat uns opuscles titulats 'Segurs davant el risc químic', amb uns imants recordatori del consells bàsics que han de seguir els ciutadans per actuar correctament en cas d'accident químic. Aquests consells consisteixen, per exemple en tancar-se a casa, escoltar la ràdio, no anar a buscar els nens a l'escola, evitar utilitzar el telèfon i no quedar-se dins del cotxe.

Document Actions