Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Es crea la taula de treball de l’APEU del centre de Salou

divendres 25 juny 2021

Els seus membres són comerciants que, en el seu dia i després d’una reunió informativa sobre les Àrees de Promoció Econòmica i Urbana (APEUs), van mostrar el seu interès en participar-hi

A la primera reunió, que ha tingut lloc aquesta mateixa setmana, s’ha decidit dur a terme una prova pilot consistent en diferents accions; amb l’objectiu d’estudiar la viabilitat de l’APEU al centre del municipi i donar-lo a conèixer al teixit comercial i econòmic local

 

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Dinamització Econòmica, junt amb l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, ha constituït, aquesta setmana, una taula de treball per tal d’impulsar la creació d’una Àrea de Promoció Econòmica i Urbana (APEU) a la zona del centre de Salou.

Cal dir que els seus membres són comerciants que, en el seu dia i després d’una reunió informativa sobre les APEUs, van mostrar el seu interès en participar-hi.

La recent aprovació de la llei que regula les APEUs, ha fet que, des de l’Ajuntament, s’hagi decidit convocar aquesta taula. Dita llei estableix les bases d’un nou model de gestió, basat en la col·laboració publicoprivada en àrees de concentració d’activitat empresarial, ja sigui de caràcter comercial, turístic, industrial i/o de serveis. Recordar que les APEUs s’inspiren en el model d’èxit dels Business Improvement Districts (BIDs), implementats des de fa 50 anys.

A la primera reunió de la taula, que va tenir lloc a l’Ajuntament, aquest dimarts passat, dia 22 de juny, es va decidir dur a terme una prova pilot, consistent en diferents accions, com campanyes de promoció, iniciatives de senyalització, vianalització i decoració urbana, ambientació comercial, entre d’altres. L’objectiu és estudiar la viabilitat de l’APEU al centre del municipi i donar-la a conèixer al teixit comercial i econòmic local.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “és una molt bona notícia poder comptar amb aquesta taula, que permetrà definir les línies de treball conjunt i de col·laboració, entre el Consistori i l’entitat”. Ha afirmat que les APEUs, les quals són un model d’èxit en la història, “permetran dinamitzar i millorar les zones comercials de Salou”.

Així mateix, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha assegurat que “tenim sensacions molt positives, després d’aquesta primera reunió”; i ha agraït “les aportacions dels membres de la taula, les seves idees i la voluntat de treballar en favor de la millora de l’entorn comercial local”.

Per la seva banda, el president de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, Juli Vilaplana, ha assenyalat que “la idea relativa al fet que tot el teixit comercial d’un àrea determinada s’impliqui en la dinamització, sempre ha estat una aspiració per part de la nostra associació”. Per aquesta raó, ha dit, “donem suport a la iniciativa i hem plantejat posar en marxa vàries accions pilot perquè tothom pugui conèixer què es i com funcionaria una APEU, i totes les àrees en les què es pot incidir i decidir amb la implicació i col·laboració de tots els establiments comercials".

Galeria d'imatges

1.jpg
2.jpg

Document Actions