Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Es crea una comissió tècnica per coordinar les polítiques de participació ciutadana dels diferents departaments de l'Ajuntament

dimarts 13 maig 2008

Ahir es va crear la Comissió Tècnica de Participació Ciutadana, un òrgan municipal interdepartamental de coordinació i col·laboració en matèria de participació ciutadana. En aquesta comissió, presidida pel regidor de Coordinació Institucional de Salou, Salvador Pellicé; i dinamitzada pel Coordinador de Participació Ciutadana, Pascual Roche; hi va participar un representant tècnic de cada departament del consistori.

Cal tenir en compte que actualment les diferents regidories han creat o han manifestat la seva voluntat de crear diversos espais, processos, plans i òrgans que pretenen donar veu a la ciutadania en la presa de decisió i implementació de les polítiques municipals. Exemples d'això són l'Agenda 21 i el futur Consell de Sostenibilitat, impulsat per la Regidoria de Medi Ambient; la Comissió d'Acció Cultural i la Xarxa de Cultura Tradicional Catalana de Salou, de la Regidoria de Cultura; el Pla Educatiu d'Entorn, el projecte 'Espai Família' i el Consell Escolar Municipal, de la Regidoria d'Ensenyament; i el Consell Local de Joventut, de la Regidoria de Joventut.

Aquestes iniciatives s'estan duent a terme de forma autònoma, sense que existeixi una visió global des del punt de vista de la seva vessant participativa. Per aquest motiu, s'ha constituït ara la Comissió Tècnica de Participació Ciutadana, que ha de servir per coordinar i dinamitzar esforços respecte: el disseny i la proposta de criteris comuns, eixos estratègics i línies de treball en matèria de participació que puguin donar forma a un pla integral de participació ciutadana a Salou; la metodologia participativa i el material a utilitzar en cada cas; les convocatòries (es tracta d'evitar que els mateixos ciutadans siguin convocats diferents cops en poc temps i d'aprofitar espais de debat per a diferents objectius).

Altres funcions d'aquest òrgan municipal consistiran en la detecció de necessitats comunes (com ara, la formació interna en matèria participativa); l'impuls de polítiques participatives municipals, d'orientació de l'administració a la ciutadania i de foment del capital social i l'activisme cívic.

En general, amb aquesta comissió l'Ajuntament pretén vetllar perquè la vessant participativa de cada política municipal sigui abordada amb rigor tècnic, sense interferir mai en el contingut de cada acció ni disminuir les competències de cada departament. El que es vol és generar un valor afegit a cada iniciativa política i apropar el consistori a la ciutadania.

Document Actions