Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Es crearà un arxiu històric municipal sobre el procés de segregació de Salou

dimarts 02 octubre 2007

Amb motiu de la propera celebració de la Festa Major del 30 d'Octubre, l'equip de govern de l'Ajuntament de Salou ha decidit fer un recull de la documentació referent al procés de segregació del municipi, amb l'objectiu de crear un arxiu històric municipal. Per tractar aquesta documentació i exposar-la a la ciutadania, ha acordat, així mateix, crear una comissió de seguiment.
D'altra banda, el naixement del municipi, el 30 d'Octubre de 1989, per sentència del Tribunal Suprem, quedarà a partir d'ara reflectit en la toponímia de la localitat de la següent manera: els fins ara anomenat Passeig de la Segregació passarà a dir-se Passeig del 30 d'Octubre; i s'introduirà un matís significatiu en el nom de la Plaça de la Segregació, de manera que serà batejada com 'Plaça de la Segregació de Salou'. En aquesta plaça, a més, es col·locarà un nou monument que contindrà els elements de la memòria històrica del fet commemorat, prèviament definits per la comissió de seguiment abans esmentada.
L'equip de govern ha pres aquestes determinacions tenint en compte els criteris de l'Associació d'Amics 30 d'Octubre, representada per Julio Vilaplana i Manel Albinyana. Aquest últim veí de Salou, serà, de fet, qui lliurarà la documentació del procés segregacionista al consistori, com a dipositari d'aquesta.
En aquest sentit, vol precisar que 'no és tracta d'un tema polític, sinó social, que afecta la ciutadania'. Per aquesta raó, és voluntat de les tres formacions polítiques que componen el govern municipal escoltar l'opinió del poble i fer-lo partícep dels esdeveniments i celebracions vinculades estretament al municipi. És per això, precisament, que va decidir que el 30 d'Octubre fos declarat un dia de Festa Major a Salou.

Document Actions