Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Es lliuren els diplomes als participants als Plans d’Ocupació i formació de Salou

dimecres 09 abril 2014

Han estat tres plans i diferents cursos de formació realitzats en col·laboració del SOC, l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda i diferents empreses amb un total de 189 inscrits

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb la directora Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a Tarragona, Carme Mansilla, el regidor d’Ocupació de l’Ajuntament de Salou, Jesús Barragán, a més del responsable de formació de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Jaume Orteu, i el Cap del SOC a Tarragona, Francesc Xavier Viejo han lliurat els diplomes als participants dels Plans d’Ocupació i Formació de Salou. També han estat presents en aquest acte, el president de l’Associació hotelera, Eduard Farriol, a més d’altres representants d’empreses col·laboradores i els diferents formadors que durant aquest temps han impartit la formació, a més d’altres regidors.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha felicitat a tots els participants i empreses col·laboradores, així com també la implicació del sector privat i públic en aquesta iniciativa de procurar formació especialitzada perquè “davant d’aquestes dificultats i l’elevat atur que tenim l’únic que podem fer les administracions és posar les bases necessàries per tal de crear ocupació” i, ha afegit que, “no entenc com hi ha polítics que es poden posar en contra de projectes que generen riquesa, economia i principalment ocupació. I em sap molt de greu sentir que davant d’un projecte tant important com el BCN World hi hagi gent que digui que generarà llocs de treball poc qualificats. No es pot condemnar a ningú a que no tingui feina per falta de formació; el que hem de fer és apostar per l’ajuda en aquest sentit”. 

El regidor d’Ocupació, Jesús Barragán ha volgut “felicitar la feina que fa el departament d’ocupació de l’Ajuntament mitjançant el servei de la Borsa, com també agrair i remarcar la col·laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya, perquè conjuntament entenem que la prioritat la posem en les persones que necessiten formació i capacitació per accedir a un lloc de treball digne amb les aptituds adequades”.

La directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació, Carme Mansilla, justificava la implicació de la Generalitat en aquests cursos  per la necessitat de canviar una situació preocupant. Així, Mansilla, ha recordat que “els treballadors que porten més de 12 mesos a l’atur en dades del 2012, constitueixen més del 53% de la població, el que és una xacra social perquè entren en un pou del que cada vegada es fa més difícil sortir-ne”. Pel que fa als joves, fa 5 anys hi havia un 13% de desocupats mentre que ara aquesta xifra- segons Mansilla- s’ha multiplicat per 4.

Per la seva part, el responsable de formació de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Jaume Orteu, destacava que els cursos han estat un gran èxit i demostra la gran inquietud de la gent. “Treballar plegats, sector hoteler i l’Ajuntament, ha estat una gran iniciativa que de ben segur es repetirà  per la inquietud de buscar cicles formatius i cursos adaptats a un entorn que considerem molt canviant i en un municipi amb moltes oportunitats”.

El responsable territorial del SOC, Francesc Xavier Viejo, ha assegurat també que “construïm programes integrals en els quals sumem formació amb treball i experiència per millorar les competències i l’ocupabilitat. Esperem que això serveixi als participants per trobar feina”.

Les autoritats han lliurat els diplomes d’aprofitament a les 189 persones que han estat formant-se i treballant en diversos plans d’ocupació que ha impulsat l’Ajuntament de Salou. Entre els programes que s’han tancat, han estat el de Joves per l’Ocupació 2012, Aturats Llarga Durada 2012, els Convenis de col·laboració Social, el Curs de carretons elevadors i el curs de plataformes elevadores. En l’acte que ha tingut lloc a la sala Europa també s’han tancat els micro cursets conjunts amb l’Associació Hotelera: rus inicial, anglès inicial, xinès inicial, manipulador d’aliments, tècniques de comunicació en màrketing digital, utilitzar les xarxes socials per afegir valor a l’empresa i pastisseria tradicional.

En aquest acte, s’han lliurat també els diplomes que acrediten els cursos  de formació organitzats per l’Ajuntament de Salou i l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda impulsats per mitjà d’un conveni.  Han estat impartits al Centre de formació Atenea o bé a l’Associació Hotelera Salou-Cambrils- La Pineda. Són fruit d’un conveni de col·laboració entre el Consistori i l’Associació.  

L’alcalde, Pere Granados, ha felicitat els treballadors per la feina realitzada al llarg del mig any i els ha assegurat que l’actual govern ha impulsat nombroses les polítiques de foment d’ocupació creant uns 300 llocs de treball.

Galeria d'imatges

cursos_ocupacio.jpg
sala.JPG
foto_grup_1.JPG
foto_grup_4.JPG
foto_grup_5.JPG
foto_1.JPG
foto_grup_2.JPG
foto_grup_3.JPG

Document Actions