Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Es presenta ‘I love Salou’, el nou llibre de prestigi del municipi

dijous 11 juny 2015

Presenta el  municipi turístic a partir d’imatges espectaculars que es fonen amb sis històries que transmeten experiències úniques

A partir del mes de juliol es podrà trobar a les llibreries en diferents idiomes

 

Els jardins del Patronat de Turisme de Salou han estat l’escenari de la presentació del llibre de prestigi editat per Lumberg-Grupo Planeta i que compta amb dos autors destacats en el món del turisme com Salvador Antón, director del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci, i Rafael López-Monné, professor del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili i que afegeix també amb altres plomes destacades com Toni Orensanz, Joan Rodó, X.R: Trigo, Roger Vilà a més d’Albert Vilaró.

 

El llibre, que recull en més de 200 pàgines a tot color, imatges inèdites i espectaculars de Salou i dels seus racons busca transmetre les experiències en les que qualsevol viatger pot trobar a la capital de la Costa Daurada i fa un repàs en diferents capítols de l’evolució del municipi. Així, el llibre s’estructura en 6 capítols: Salou, la ciutat; Beaching- la samarreta; Holiday making- la C-14; Entertaining-l’augur; Living-l’arquebisbe a la Torre i, finalment, Celebrating- el vell caminaire, cada un d’ells escrit per un autor.

 

El president del Patronat de Turisme, Benet Presas, s’ha mostrat molt satisfet pel resultat aconseguit i pel prestigi acadèmic que té la publicació. “És una gran obra per Salou de la que n’estic convençut que ajudarà a millorar la nostra autoestima com a salouencs i per a explicar al món que és Salou”.

 

El llibre, com dèiem, s’inicia posant en context Salou i comença dient “l’any 1967 Néstor Luján, director de la revista Destino, la publicació cultural de caràcter liberal i democràtic que es va publicar setmanalment a Espanya fins a l’any 1980, va definir Salou com “un nom per posar entre els grans noms turístics” de la costa mediterrània. “És —deia— una impres­sionant explosió de vitalitat que ha donat fama a una pobla­ció i a unes platges que estaven arrelades a la història de la nostra terra”.

En la presentació del llibre Salvador Antón s’ha mostrat agraït perquè “s’ha impulsat aquesta obra col·lectiva que projecta una mirada de Salou diferent i que incorpora imatges que desvetllen situacions diferents d’aquest destí vacacional, començant per la portada”, i ha continuat el seu discurs assegurant que “Salou,  es mereix aquesta mirada nova diferent entretinguda i plena de sorpreses en forma de contes. Antón l’ha definit com un “treball en equip, lliure i valent”.

Per la seva part, Rafael López Monné creu que s’ha aconseguit crear “un llibre que no només s’obrirà una vegada. Per això s’hi barreja contingut,  pensaments; on els contes generen  un nou imaginari a partir de la literatura”.

Per Toni Orensanz,  periodista coordinador literari de l’obra, “tots tenim un referent de Salou que res té a veure amb la imatge que s’acostuma a projectar de Salou als mitjans. Als relats –i sense haver-ho demanat-  existeix un concepte comú; tots ells associen aquest municipi a un indret on es va a la recerca de la felicitat. Salou és com una finestra oberta al món”.

El Dr. Jordi Tous, vicerector de la URV, també ha volgut aplaudir la iniciativa i creu que “aquest tipus de projectes es comú entre administració pública i societat del coneixement beneficia al territori”.

 

El llibre estarà a la venda tant al Patronat de Turisme com a les llibreries a partir del mes de juliol. S’ha editat en diferents idiomes i tindrà un cost d’uns 25 euros.

 

 

 

  

Galeria d'imatges

LLIBRE.jpg
AUTORS.jpg
AUTORS.jpg
llibre.jpg

Document Actions