Es presenta a Salou el llibre ‘La hija del país de la Teranga’ de Marisa Garcia de Oteyza
divendres 11 abril 2014
L’alcalde ha destacat que el llibre ‘és un cant a l’esperança de tots aquells que, passant dificultats econòmiques i penúries, busquen lluny de casa seva una vida més digne’
La sala Costa Daurada del Centre Cívic de Salou ha estat l’escenari de la presentació del llibre de l’escriptora Marisa Garcia de Oteyza, la qual ha plasmat en la seva òpera prima en novel·la ‘La hija del país de la teranga’ la història de Fatou, una dona sengalesa, la qual arriba a Europa de manera il·legal, amb totes les dificultats econòmiques que això comporta però també descriu en el fons un relat d’immigració, de nostalgia i d’esperança.
L’alcalde, Pere Granados, ha volgut destacar que l’obra té una finalitat benèfica, humanitària i solidària ja que el llibre -en el qual l’Ajuntament hi ha fet una aportació econòmica- suposarà una ajuda per a Cáritas Salou, d’on l’escriptora n’és voluntària i donarà tots els beneficis a l’entitat benèfica, “la qual cosa demostra que és una persona altruista, generosa i d’esperit solidari i de col·laboració, que mereix tota la nostra admiració com a persona”, ha apuntat el batlle qui també ha explicat que “el llibre és un cant a l’esperança de tots aquells que, passant dificultats econòmiques i penúries, busquen lluny de casa seva una vida més digne”.
A la presentació també hi ha estat present Guillermo Soler, periodista, escriptor i antropòleg, i gerent de la Coordinadora de Colles Castelleres; a més del vicepresident de Càritas Salou, Joan Roig i la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Mª José Rodríguez.
Pel que fa a l’autora del llibre és llicenciada en filologia anglo-germànica i durant els seus darrers anys va ser professora a la facultat de Ciències de l’Educació de la URV; és membre de l’Associació Oncològica Dr. Amadeu Pelegrí i col·laboradora de la Asociación Española de lucha Contra el Cáncer; a més de voluntària de Càritas Salou. Té publicat també un poemari, “Amazonas de hoy”.