Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Es presenta el nou projecte d’heliport turístic al consell sectorial de Cap Salou

Els promotors del projecte van explicar ahir al vespre als veïns la infraestructura i el seu funcionament

divendres 28 setembre 2012

La darrera reunió del Consell Sectorial de Cap Salou, que va tenir lloc ahir al vespre al pavelló d'Esports de Cap Salou, va servir per explicar de primera mà l’heliport turístic que es vol implantar a la zona de la Pedrera al Cap Salou i que impulsa l’empresa BG Helicòpters junt amb Mila Events. Precisament, en el decurs de la reunió els responsables de l’empresa, Josep Bigues i Jordi Roquer, van explicar als veïns les característiques del projecte. En aquest sentit, van apuntar que la zona total d’ocupació és d’uns  2000m2 distribuïts entre una zona d’aterratge per als helicòpters (1200m2), una zona d’aparcament per a vehicles de clients, 700m2; a més d’una zona per a la ubicació del mòdul d’oficines de 100m2.

Un dels aspectes que preocupaven més els veïns respecte de les possibles molèsties de les aeronaus van quedar també puntualitzades; ja que des de l’empresa –que compta amb una instal·lació similar a la Roca del Vallès- van explicar que pel que fa a les entrades i sortides de les aeronaus es realitzaran per sobre del mar evitant així qualsevol impacte acústic, ja que l’helicòpter està en la seva aproximació final i és el moment en què vola més baix. Cal afegir que no es troba a cap zona habitada al seu pas en el seu procediment d’aproximació, a més aquests helicòpters es caracteritzen per ser dels més silenciosos del mercat i sent dels més venuts del món per a vols turístics.

Per la seva part, l’alcalde de Salou, va apostar fermament per aquesta infraestructura turística i la va relacionar amb el futur desenvolupament del complex Barcelona World. Granados va destacar que l’heliport donarà un valor afegit per a la Costa Daurada com a servei turístic que potenciarà el turisme amb més capacitat adquisitiva i, per tant, hi haurà un impacte econòmic beneficiós per a l’entorn; a  més de suposar una clara ampliació de l’oferta i la seva visibilitat d’activitats turístiques de qualitat en la zona; se situa com una innovació al territori ja que es converteix en el primer heliport turístic de la zona i pot resultar un element atractiu com a eina de promoció a partir de la temporada d’estiu 2013.

Però el batlle també els va explicar també que l’heliport  donarà també servei a possibles emergències actuant com a servei públic a disposició dels serveis d’emergència i de les institucions.

La reunió va comptar també el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut; la regidora de Participació Ciutadana, Mª José Rodríguez; l’inspector en cap, José Luís Gargallo i també amb representants de l’Associació de Veïns Mirador de Salou, de la Zona Estival, del Cap Salou, de Xalets de Salou i de l’Associació de Veïns Pinosmar a més d’altres veïns de la zona.

Galeria d'imatges

consell.JPG
consell.JPG

Document Actions