Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Es renova el programa ‘Acosta’t al mar’ per promocionar la vela entre els alumnes de Salou

L’alcalde ha signat avui el conveni amb el Club Nàutic per tal de facilitar l’accés a l’esport vinculat al mar als alumnes d’ escoles públiques i Instituts del municipi

dimecres 12 juny 2013

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha signat avui el conveni de col•laboració amb el Club Nàutic de Salou que facilita l’accés a l’esport vinculat al mar als alumnes de escoles públiques i Instituts del municipi. Es tracta del projecte ‘Acosta’t al mar’, amb el que un any més, es promociona la vela i els esports nàutics entre els més joves de Salou. El programa s’emmarca en horari lectiu dels centres educatius i s’adreça als alumnes de 5è i 6è de les escoles públiques d’educació primària que hi vulguin participar així com pels alumnes de 2n i 3er d’ESO dels Instituts d’Educació Secundària (Escola Europa, Escola Santa Maria del Mar, escola Salou i Escola Vora Mar, així com l’Institut Jaume I i l’Institut Marta Mata).

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que “estem satisfet de continuar renovant aquest conveni que permet promoure l’esport vinculat al mar entre la nostra infància i jovent” i ha afegit que “sempre defensem el paper que juga l’esport en el nostre municipi pel que fa al turisme i a les inversions, però això no tindria sentit si ens oblidem de l’esport de base, de que siguin els alumnes que viuen a Salou el que també tinguin l’oportunitat de gaudir-lo i viure els valors educatius que se’n desprenen”.


El President del Club Nàutic de Salou, Godofredo Domínguez, ha signat aquest conveni acompanyat del Gerent del Club, Josep Seguer que han manifestat el seu interès de continuar treballant en aquesta línia de col•laboració.
L’Ajuntament de Salou reitera així la voluntat per continuar oferint la possibilitat als alumnes a gaudir de la vela lleugera en horari lectiu a un preu simbòlic. Aquestes activitats  s’inclouen dins de l’àrea d’educació física i d’esports, àrea de les ciències socials, ciències experimentals, matemàtiques o tecnologia... treballant aspectes com la transversalitat, la diversitat, l’entorn geogràfic o el desenvolupament de continguts procedimentals, conceptuals i actitudinals.  La col•laboració de l’Ajuntament és de 6,68 euros per alumne sense que es pugui superar la quantitat de 4.543,08 euros que corresponen als alumnes matriculats als centres educatius públics del municipi corresponents als cursos de 5è i 6è de primària i 2on i 3er d’ESO. Les escoles que enguany encara no hi hagin pogut accedir, ho faran a partir del mes de setembre segons té previst el Club Nàutic.

El projecte ‘Acosta’t al mar’ pel que fa a la seva programació ha estat dissenyat per ser aplicat als centres educatius del municipi de Salou basant-se en la seqüència pedagògica de l’Escola Catalana de Vela de la Federació Catalana de Vela i per tant, garanteixen l’evolució esportiva i motriu correcta, consistint en: vela lleugera, caiac taller nàutic i mediambiental.

Galeria d'imatges

DSCN0114.JPG
DSCN0114.JPG

Document Actions