Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Es reprèn el Concurs d'Interpretació Musical Vila de Salou amb novetats

dijous 02 octubre 2008

L'Escola Municipal de Música de Salou (EMMS) ha convocat el VIII Concurs d'Interpretació Musical Vila de Salou, que se celebrarà els dies 14, 15 i 16 de novembre. Aquest concurs d'àmbit nacional presentarà en aquesta edició diverses novetats. Així, enguany per primera vegada es concedirà un premi local, al qual podran optar tots els participants que acreditin el seu empadronament al municipi de Salou; i s'afegirà l'especialitat de Música de Cambra a les existents fins ara (Piano, Violí, Violoncel i Guitarra). A més, la quantia dels premis en metàl·lic serà superior i s'ha baixat l'edat de participació dels més petits (fins als 11 anys), segons ha explicat la cap d'estudis de l'EMMS, Roser Berengueras.

Una altra de les novetats és que en aquesta ocasió tots els membres del jurat seran professionals del món de la música que provindran de la demarcació de Tarragona. Entre aquests membres hi haurà professors del Conservatori Professional de Música de Vila-seca i de la Diputació de Tarragona; així com de l'Escola Municipal de Música de Cambrils. El president del jurat serà el regidor d'Ensenyament, Paco Gaya; i la presidenta honorífica, Chantal Decoppet, membre fundador de l'EMMS i del concurs, pianista i membre de la Societé Suisse de Pedagogia Musical.

Segons s'especifica a les bases del certamen, que es poden consultar al web de l'Ajuntament de Salou, s'establiran 2 categories per a les especialitats de Piano, Violí, Violoncel i Guitarra (la categoria A, fins a 11 anys; i la categoria B, fins a 15 anys); i una categoria per a l'especialitat de Música de Cambra (en aquest cas, la mitjana d'edat dels components dels grups no ha de superar els 18 anys i cap membre podrà tenir-ne més de 20).

Pel que fa als guardons de la categoria A, el 1er premi, estarà dotat amb 800 euros; el 2on, amb 600 euros; i el 3r i el Premi Local, amb 400 euros. Les quantitats econòmiques de la categoria B, que no es donaran en metàl·lic, sinó que es lliurarà un taló per a material musical, estan valorades en: 200 euros, per al primer premi; 150 euros, per al 2n; 100 euros, per al 3er; i 100 euros, per al Premi Local. Els premis per a l'especialitat de Música de Cambra són: 1.700 euros (el 1er), 1.300 euros (el 2n), 1.000 euros (el 3r i el Premi Local).

El jurat valorarà la tria del repertori, la interpretació de memòria i el nivell i qualitat artística. Totes les obres seran originals.

Els interessats en apuntar-se en aquest concurs, que es va celebrar per últim cop l'any 2004 i va aplegar una quarantena de participants, tenen de termini fins al 24 d'octubre. Han d'omplir la butlleta d'inscripció i lliurar la documentació requerida a l'Escola Municipal de Música de Salou.

Document Actions