Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Es restauren els nans de Salou per la Festa Major del 30 d'Octubre

dimecres 15 octubre 2008

Recentment s'han restaurat els nans de Salou, les 12 figures folklòriques amb un gran cap de cartró que són propietat de l'Ajuntament del municipi. El resultat dels treballs que s'han dut a terme es podrà veure a la cercavila prevista amb motiu de la Festa Major del 30 d'Octubre.

Aquests treballs han consistit en el repintat dels capgrossos i en el disseny d'uns nous vestits. Del disseny dels vestits se n'ha encarregat la pintora salouenca Mercè González, qui els ha dotat d'un concepte artístic, allunyat del tradicional, que els ha donat una personalitat pròpia. Part d'aquestes peces de roba són pintura plàstica, de la qual se n'ha ocupat també González.

Amb la restauració d'aquests capgrossos, que l'associació de concessionaris de les platges de Salou van donar a la comissió de festes de la localitat als anys vuitanta, es vol assolir un dels objectius de la Xarxa de Cultura Tradicional Catalana de Salou: potenciar l'ús d'aquestes figures folklòriques i, en general promoure, difondre i divulgar la cultura popular catalana a la localitat; i el foment de la participació ciutadana en activitats vinculades a aquesta cultura.

Els infants de l'Esplai Salou, precisament, prendran part en la propera cercavila programada el 30 d'octubre, fent de portants dels nans. De fet, el proper dissabte 18 d'octubre, a les 17.30 hores, estan convocats al primer assaig a la Masia Tous.

La Xarxa pretén estrenar l'any que ve nous balls a la cercavila, un ball parlat i la 'Cuca fera', un nou element del bestiari.

Document Actions