Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Està en marxa la campanya sobre mosquits comú i tigre a tot Catalunya

dimecres 12 juny 2024

Ja està en marxa la campanya de prevenció de les arbovirosis transmeses per mosquits, incloent-hi Dengue, Chikungunya, Zika i Febre del Nil Occidental, a tot Catalunya. Amb l'activació del protocol de vigilància i control d'aquestes malalties, s'ha llançat una sèrie de recomanacions específiques per a la prevenció dels mosquits comú i tigre a tot el territori català. 

Les accions que s'estan duent a terme des de la Unitat de Sanitat i Salut Pública inclouen tractaments quinzenals contra el mosquit tigre (Aedes albopictus) i el mosquit comú (Culex pipiens), utilitzant larvicides biològics o bio-racionals als embornals i silicones líquides en zones d'aigua estancada, des de maig/juny fins a octubre.

A més, l'agent cívic està distribuint tríptics informatius, realitzats amb la col·laboració de les Diputacions catalanes, la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis i la Generalitat de Catalunya.

 Aquesta campanya contribueix significativament a reduir la incidència de les malalties transmeses per mosquits

És vital la col·laboració ciutadana, ja que el 80% de la reproducció del mosquit es realitza en entorns privats. Per això, s'ha publicat un decàleg per al control del mosquit tigre que inclou consells com evitar la presència d'aigua estancada, canviar l'aigua de recipients regularment i usar repel·lents de forma prudent.

Les recomanacions per evitar picades inclouen l'ús de roba de màniga llarga des de la posta de sol, instal·lar tela mosquitera en finestres i portes, i l'ús conscient de repel·lents

Les recomanacions per evitar picades inclouen l'ús de roba de màniga llarga des de la posta de sol, instal·lar tela mosquitera en finestres i portes, i l'ús conscient de repel·lents. En cas de picades, es proporcionen recomanacions específiques disponibles en els enllaços de salut pública.

Aquesta campanya i les seves accions són crucials per a la salut pública i el benestar dels catalans, i s'espera que contribueixin significativament a reduir la incidència d'aquestes malalties transmeses per mosquits. 

Document Actions