Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Eva Soriano es posa Salou a la butxaca amb un pregó en forma de monòleg, farcit de vivències al municipi

dijous 26 gener 2023

L'acte ha tingut lloc avui dijous, al vespre, al Teatre Auditori de Salou, en el qual també s'han donat a conèixer les Pubilles i l'Hereu del municipi, per aquest 2023, i s'han acomiadat els de 2022

Han estat presents l'alcalde, Pere Granados, i el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà; així com la resta de la Corporació, i d'autoritats i personalitats de Salou i de municipis com Vila-seca, Reus, Constantí i Tarragona

 

L’actriu, monologuista i cantant, Eva Soriano, com a pregonera d’enguany, ha donat el tret de sortida a la programació de la Festa Major d’hivern de Salou 2023, en el decurs de l’acte institucional del pregó, que s’ha celebrat avui dijous, al vespre, al Teatre Auditori (TAS).

L'acte ha comptat, també, amb la presència de l'alcalde, Pere Granados, i del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà; així com de la resta de la Corporació, i d'autoritats i personalitats de Salou i de municipis com Vila-seca, Reus, Constantí i Tarragona.

Cal destacar que la pregonera ha participat al “El Club de la Comedia“ i “Zapeando” de La Sexta; al programa de “La Resistencia“ de David Broncano; a “StopPrincesas“ a Comedy Central; al programa de La SER, “La Ventana“; al programa de ràdio “Vodafone Yu”; i a “Tu cara me suena 9”, d’A3 Media, entre molts altres. També, ha format part com a directora i/o actriu a una gran varietat d’obres de teatre, com “Eva On Ice”, “El Pecado de Eva”, “Qué Pasa en esta Casa”, “Don’t Leave Me. Musical”, etc. Actualment, i des del 2021, és presentadora del programa matinal d’Europa FM “Cuerpos Especiales”, junt amb Iggy Rubín.

En el decurs del seu parlament, l'alcalde Pere Granados ha assegurat que aquesta Festa Major d’hivern és “especial”, atès que, després de dues celebracions envoltades per la situació excepcional de crisi, “arriba el moment de tornar a viure i compartir, amb intensitat, energia i entusiasme, totes aquelles activitats de la nostra festa”. En aquest sentit, també ha afirmat que “hem de celebrar plegats allò que és i representa el nostre llegat cultural i festiu més important; expressant, més que mai, el nostre orgull, la nostra estima i el nostre sentiment de pertànyer a Salou”.

Granados ha posat de relleu la implicació del teixit associatiu, dient que “esdevé l’actiu humà i social més ferm i més potent de la comunitat salouenca”, i, també, “el millor reflex de la nostra vitalitat i de la nostra societat en marxa”.

Per últim, l’alcalde ha agraït la col·laboració de les pubilles, dames i hereu de 2022; i ha donat la benvinguda als que entren aquest 2023; així com, també, a les colles que hi participen en aquesta edició del Cós Blanc, “la nostra manifestació popular més gran i autèntica convertida, ja, en el major símbol festiu de Salou”, ha destacat.

L’actriu i monologuista Eva Soriano ha fet un pregó, en forma de monòleg, farcit de gags còmics, amb referències a la seva vida personal i familiar, vinculades amb la seva trajectòria viscuda a Salou, on els seus pares hi tenen un apartament. 

En forma de “carrusel de poesia”, ha parlat de les seves experiències d’adolescència a la capital de la Costa Daurada, anomenant escenaris com el Càmping Sangulí, on es feia passar per turista alemanya per participar de les activitats d’entreteniment. També ha tingut referències cap a Reus, la seva ciutat natal, i ha arrencat el riure i els aplaudiments de tot el Teatre Auditori de Salou, que s’ha omplert de gom a gom.

Soriano ha posat el punt i final al seu pregó, dient que: “No sé si seré la mejor pregonera, pero creo que me lo he ‘currou’, y por eso solo puedo decir: Te quiero, Salou”. 

El regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha fet menció del conjunt d’actes que conformen la programació d’enguany, afirmant que “recuperem la normalitat, recuperem l’alegria, recuperem la cultura, recuperem la nostra tradició, i, en definitiva, recuperem la nostra Festa Major”.

Així mateix, ha assegurat que “ja fa dies que es pot palpar a l’ambient el nerviosisme per començar” i que “se’ns remou la panxa cada vegada que sentim les paraules Festa Major i Cós Blanc”.

Per últim, Montalà ha posat en valor l’esforç de totes les persones i entitats, el qual “s’ha mantingut” i, enguany, “lluirà més que mai”.

En el decurs de l'acte també s'han donat a conèixer les Pubilles i l'Hereu per aquest 2023. Són: la Júlia Ramos Martínez, pubilla infantil; la Laia López Sordo i l’Hafsa Tahir, dames d’honor infantils; la Yaiza Martínez Vásquez, pubilla juvenil; la Samavia Tahir i l’Elena Carbona Andújar, dames d’honor juvenils; la Raquel Domínguez Gómez, pubilla major; la Lucía Maturano Lozano i la Carlota Rojas Llauradó, dames d’honor majors; i el Nil Frifra Godino, hereu. També s’han acomiadat los del darrer any 2022.

L’acte ha finalitzat amb un lliurament d’obsequis a la pregonera convidat per part del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, i de l’alcalde, Pere Granados. Per últim, s'ha procedit a l'encesa de la traca, davant del Teatre Auditori de Salou.

Galeria d'imatges

PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (20).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (17).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (18).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (1).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (21).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (22).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (23).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (24).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (2).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (3).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (4).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (5).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (6).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (7).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (8).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (9).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (10).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (11).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (12).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (13).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (14).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (15).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (16).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (25).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (26).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (27).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR HIVERN 2023 (28).JPG
SIGNATURA LLIBRE HONOR (1).JPG
SIGNATURA LLIBRE HONOR (2).JPG
SIGNATURA LLIBRE HONOR (3).JPG
SIGNATURA LLIBRE HONOR (4).JPG
LLIURAMENT DIPLOMES PUBILLES I HEREU 2023 (1).JPG
LLIURAMENT DIPLOMES PUBILLES I HEREU 2023 (4).JPG
LLIURAMENT DIPLOMES PUBILLES I HEREU 2023 (5).JPG
LLIURAMENT DIPLOMES PUBILLES I HEREU 2023 (6).JPG
LLIURAMENT DIPLOMES PUBILLES I HEREU 2023 (7).JPG
LLIURAMENT DIPLOMES PUBILLES I HEREU 2023 (8).JPG
LLIURAMENT DIPLOMES PUBILLES I HEREU 2023 (9).JPG
LLIURAMENT DIPLOMES PUBILLES I HEREU 2023 (10).JPG
LLIURAMENT DIPLOMES PUBILLES I HEREU 2023 (11).JPG
LLIURAMENT DIPLOMES PUBILLES I HEREU 2023 (12).JPG
LLIURAMENT DIPLOMES PUBILLES I HEREU 2023 (13).JPG
LLIURAMENT DIPLOMES PUBILLES I HEREU 2023 (14).JPG
LLIURAMENT DIPLOMES PUBILLES I HEREU 2023 (15).JPG

Document Actions