Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Exhibició de pesca tradicional, demà a Salou

divendres 17 juliol 2015

La calada de les malles de Sant Pere es durà a terme a la platja de Ponent

La Societat de Pescadors de Santa Maria del Mar de Salou juntament amb la regidoria de Cultura organitzen demà al vespre a la platja de Ponent una demostració de pesca tradicional amb la segona calada de les Malles de Sant Pere d’aquesta temporada. Aquesta tècnica artesanal, que en argot mariner s’anomena ‘tirar l’art’, consisteix en calar les xarxes des d’una embarcació per després estirar-les amb tracció humana des de la platja. Es tracta d’una demostració de pesca tradicional que es durà a terme a partir de les 20.30 de demà dissabte a l’espigó del moll de la platja de Ponent de Salou.

Es una tècnica de pesca per arrossegament formada per una xarxa amb dues cames. La barca cala l’art davant la platja i retorna a terra portant unes cordes que van lligades als extrems de la xarxa. A la platja la gent s’aferra un tros de corda a cada cama i al estirar va acostant la xarxa, que atrapa tots els peixos que es troba pel camí com si fos una bossa.

Es tracta d’un art molt antic que és especialment adequat  per platges arenoses i de pendent suau com les de Salou i que atreu nombrós públic en cada una de les seves exhibicions.

Document Actions