Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Exposició Don Quixot Gentilhome i cavaller al vestíbul del Teatre Auditori de Salou

dilluns 02 maig 2005

La CAM s'uneix a les celebracions del IV Centenari de la publicació de 'El ingenioso Hidalgo Don Quijote de la Mancha' amb la presentació d'una exposició, que des del passat mes d'abril fa un llarg recorregut per tot Catalunya, i que ara arriba al magnífic espai del Vestíbul del Teatre Auditori de Salou (TAS). La inauguració serà el dijous, dia 5 de maig, i romandrà oberta fins al 31 de maig.

La mostra es compon de tres parts ben diferenciades: una, formada per taulers explicatius; una segona, per gravats del reconegut Scholetter; i l'última, per vitrines amb edicions diverses de la novel·la.

A la primera part, 40 plafons recullen tots els aspectes culturals, econòmics i socials del moment històric en què Cervantes va escriure la novel·la. Com era la Manxa en realitat i com la veia don Quixot; com es menjava i de quins aliments Sancho fruïa; quins pobles, rius i geografies existien i quins veia don Quixot. A través de la novel·la es dóna una visió de l'Espanya del moment i aquests 40 plafons l'expliquen.

El disseny d'aquests plafons s'ha basat en els textos de l'edició comentada i il·lustrada de l'editorial SM que va supervisar el catedràtic Andrés Amorós. La segona part de l'exposició està unida, realment a la primera, ja que es tracta, també de plafons expositius; però, aquesta vegada, de gravats de la sèrie del Quixot de Scholetter.

Les vitrines de la mostra contenen exemplars del Quixot, molts d'alt valor històric, ja que es tracta de nombroses edicions perfectament il·lustrades i corresponents a diferents anys dels últims quatre sigles. Tots pertanyen als fons bibliogràfics de la CAM. Aquests exemplars estan acompanyats per un resum de la famosa pel·lícula del Quixot que interpretaren per a TVE Fernando Rey i Alfredo Landa i els drets de la qual han estat cedits a la CAM per a aquesta exposició.

Aquestes imatges són molt apropiades per als estudiants que no hagin llegit 'la novel·la de les novel·les' i que en sigui la seva primera aproximació a aquesta història. Per a ells, la CAM ha editat una fitxa pedagògica en la qual han de reflectir les seves impressions i destacar els seus coneixements adquirits en la visita, per tal que, posteriorment, els professors els puguin avaluar.

Document Actions