Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

FAP premia als Ajuntaments de Vila-seca i de Salou per la seva eficaç campanya contra la pirateria

dijous 22 maig 2008

FAP, Federación para la Protección de la Propiedad Intelectual, ha atorgat sengles medalles de plata als Ajuntaments de Vila-seca i de Salou, com a reconeixement als esforços d'ambdós consistoris en la lluita enfront dels fraus contra la propietat intel·lectual, a través d'una campanya d'informació iniciada per ambdós Ajuntaments l'estiu passat en els 500 establiments de restauració i en els més de 400 establiments comercials d'ambdues poblacions.

La campanya s'ha centrat en recordar, d'una banda, als propietaris d'establiments que la pirateria és un delicte i en avisar-los que les Policies Locals d'ambdues localitats adoptaran les sancions necessàries per als propietaris que permetin o tolerin la venda ambulant de material pirata en els seus establiments. A més, l'altre punt fort de la campanya va consistir en el lliurament d'adhesius (i la col·locació de les mateixes en l'entrada dels establiments pels seus propietaris) en la qual s'avisa als possibles distribuïdors d'aquest material il·lícit que no es permetrà l'accés a aquests establiments.


Mostra del bon funcionament d'aquesta mesura que enguany també s'ha aplicat és el fet que només uns mesos després del començament de la mateixa, s'ha reduït en més d'un 90% la venda ambulant en ambdues poblacions, havent-se eradicat gairebé per complet la venda ambulant de CDs i DVDs il·legals.
Als Ajuntaments de Vila-seca i de Salou es van realitzar durant el 2007 unes 142 intervencions en les quals es van confiscar aproximadament uns 14.000 CDs i DVDs per valor d'uns 280.000 euros.

El Director General de FAP, José Manuel Tourné, ha manifestat: 'El problema del 'top manta' i els 'mochileros' és molt greu i les mesures preses pels Ajuntaments de Vila-seca i de Salou són molt eficaces. Per això, creiem que ambdós consistoris es mereixen el reconeixement a l'esforç realitzat amb la campanya i amb les intervencions realitzades'.

Document Actions